MENIU

România, măturată de ploi și vijelii. Schimbări radicale ale vremii - unde lovesc furtunile 

Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță ploi și vijelii. În plus, temperaturile vor fi considerabil mai mici, semn că toamna s-a instalat deja și în țara noastră. 

"Avem o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.  Acest tablou termic se va menține şi joi, şi vineri. 

Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade", a anunțat meteorologul Alina Șerban, la un post TV.

Potrivit meteorologului, ploile vor apărea în jumătatea de nord a teritoriului, în mod deosebit sâmbătă noapte și duminică.

În Capitală, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Vor fi maxime de 27-29 grade Celsius.