MENIU

Puţină căldură, urmată de răcirea vremii. Prognoza meteo pentru început de săptămână

Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Prognoza pentru luni şi marţi

Luni, vremea va fi în general frumoasă si mai caldă decât ar fi normal la mijloc de martie. Temperaturile maxime poernesc de la 8 grade şi se opresc la 16. Dimineata, izolat, vor fi condiţii pentru formarea ceaţii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei în sud-vestul ţării, unde doar izolat este posibil să plouă slab. Vântul va avea unele raăbufniri la munte, în Dobrogea, în sudul Moldovei şi Banatului şi în Muntenia.

BUCUREŞTI

Săptămâna începe în Bucureşti cu vreme predominant frumoasă şi caldă, astfel că la amiază termometrele vor indica în jur de 14 grade.

MUNTE

Vremea va fi în general frumoasă şi la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei în Munţii Banatului şi în jumătatea vestică a Carpaţilor Meridionali unde, izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele înalte. Aşadar, la amiază vor fi 8 grade la Stâna de Vale, 6 la Predeal,  5 la Sinaia şi Păltiniş, 3 la Semenic şi  minus 1 grad pe Vf. Toaca din Ceahlău.

Stratul de zăpadă rămâne consistent 216 cm la Bâlea Lac, 108 pe Vf. Omu, 69 cm la Buşteni, 67 în Sinaia, 52 la Straja şi 40 în Păltiniş.   

REGIUNI

Vreme în general frumoasă şi caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice, cu maxime peste 10 grade şi până la 15 grade la Timişoara, Arad şi Satu Mare. Doar la inceputul zilei vor fi ceva nori şi ploi slabe în Banat, iar în partea sudică a acestei regiuni bate vântul cu putere.

În sud revine soarele, în special în Muntenia. În Oltenia mai sunt câţiva nori din care izolat va ploua slab în primele ore ale zilei. Maximele, în jur de 12…13 grade caracterizează o vreme caldă pentru data din calendar. Vântul bate însă cu putere în Muntenia.

Vreme cu soare şi în Dobrogea, cu 11 grade la amiază la Tulcea şi 9 la Constanţa, dar şi cu intensificări ale vântului.

Şi în sudul Moldovei vântul prinde putere. Altfel, e frumos, iar maximele zilei sunt agreabile, peste 10 grade, cu puţine excepţii în nordul regiunii, 9 grade la Suceava.
 

VREMEA PE 2 ZILE

Marţi, vremea se menţine caldă în regiunile vestice şi nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere uşoară, devenind apropiate de normele climatologice. Maximele pornesc de la 4 grade pe litoral şi se opresc la 17 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, însă treptat, începând cu orele serii, în  est şi sud-est înnorările se vor accentua şi vântul se va intensifica. În plus precipitaţiile mixte, vin si ele, noaptea.

Vreme în general frumoasă şi în Bucureşti mâine, dar în uşoară răcire. 2…3 grade în zori şi în jur de 11 la amiază. Cerul va fi în general senin, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei.

Vremea continuă să se răceacă miercuri. Maximele, cuprinse în general între 4 grade la Suceava şi 11 grade la Timişoara, sunt normale în vest, nord-vest şi parţial în centru şi mai scăzute decât cele normale în restul ţării. Cerul va fi noros în regiunile sudice, estice şi centrale şi vor cădea, precipitaţiile, slabe, mixte în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Transilvania şi predominant ploi în Oltenia. La munte va ninge, iar vântul va fi intens. Intensificări ale vântului se vor semnala şi în jumătatea estică a ţării, cu viteze mai mari în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea.

Vreme rece şi în Bucureşti miercuri. Cerul va fi noros, temporar va ploua slab, vântul va avea intensificări, iar la amiază nu vor fi mai mult de 6 grade.

TENDINŢĂ

În primele două zile ale săptămânii, ţara noastra se va afla la sub influenţa unor mase de aer relativ cald, reprezentate de nuanţe de verde-galben şi departe de sistemele noroase majore din Europa,  condiţii în care maximele trec de 10 grade în aproape toată ţara şi ajung la 16…17 grade în vest. De miercuri însă, vremea se răceşte. O masă de aer rece, zona colorată în albastru, vine dinspre nordul Mării Negre şi, la început în est şi apoi în toată ţara, vremea se răceşte. Temperatura coboară sub mediile climatologice, maximele trec doar izolat de 10 grade, precipitaţiile, neînsemnate cantitativ, se înmulţesc şi vor fi sub formă de ploi, lapoviţă şi ninsori. În plus, vântul se va intensifica. În ultimele 2-3 zile ale săptămânii, nucleul de aer rece iese din ţară, prin sud, sud-est, vremea  se ameliorează sub aspectul norilor şi precipitaţiilor, iar temperatura începe să crească.

Mai multe articole despre:
munte Bucureşti meteo vreme prognoza luni marţi