MENIU

PROGNOZA METEO 15 FEBRUARIE

<p>PROGNOZA METEO</p>
<p>PROGNOZA METEO 15 februarie</p>

Astăzi vremea se anunţă tot mai bună şi în continuare uşor mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii februarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în vestul Olteniei. Dimineaţa, în zonele joase, cu precădere din sud şi din est, se va semnala ceaţă.

În regiunile intracarpatice cerul se eliberază treptat de nori, ceaţa se ridică, aşa că după-amiaza se anunţă în general însorită. În prima parte a zilei, trecător în estul Transilvaniei va fi lapoviţă şi sunt condiţii de polei. Temperaturile sunt în continuare, uşor peste mediile climatologice: 4 grade în depresiuni şi 11 grade în dealurile Banatului – mai exact la Reşiţa.

În sud, o nouă zi frumoasă şi relativ caldă pentru mijlocul lunii februarie. Maxime de 11 grade în Craiova, 9 în Piteşi şi Giurgiu, 7 la Călăraşi şi 6 grade la Brăila. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în Muntenia, dar şansele să şi plouă sunt mici. Dimineaţa izolat în zonele joase va fi ceaţă.

Prima parte a zilei este înnorată şi în Dobrogea, unde cu totul izolat sunt condiţii de ploaie slabă şi va mai fi ceaţă. Vântul tinde spre moderat în zona litorală, iar termometrele vor arăta 5 grade la Constanţa şi 6 grade la Tulcea.

În Moldova vremea are încă aspect de iarnă – plafonul de nori rămâne destul de consistent, pe arii restrânse va fi ceaţă, iar în primele ore ale zilei izolat vor fi condiţii să plouă. În aceste condiţii temperaturile sunt mai apropiate de medii: maxime de 5 grade în Galaţi, Bacău, Iaşi şi Botoşani şi 3 grade la Suceava.

În Capitală, înnorări în prima parte a zilei, apoi soare generos. Deci încă o zi ce ne duce cu gândul la primăvară, mai ales că maxima estimată va fi de 8 grade. Dimineaţa îndeosebi în zona preorăşenească ar putea să se formeze ceaţă.

Mai multe articole despre:
meteo vreme prognoză meteo regiuni vremea Bucureşti