MENIU

Veşti surprinzătoare de la meteorologi. Temperaturi de 22 de grade în două zile

Ploile se răresc sâmbătă, iar temperaturile încep să crească, mai ales în Banat, Oltenia şi Moldova. Ploi slabe, trecătoare, vor cădea în vest şi nord-vest, iar în prima parte a zilei şi în sud-est, în timp ce în restul ţării cerul va fi în general variabil. La amiază termometrele vor indica între 8 şi 16 grade.

Veşti surprinzătoare de la meteorologi: Temperaturile maxime ajung la 21 de grade la Giurgiu şi Călăraşi, poate şi 22 de grade în Lunca Dunării, în doar câteva zile.

În Bucureşti, pe parcursul zilei de sâmbătă norii se risipesc, iar la amiază mercurul din termometre urcă până la 12...13 grade Celsius.

La munte, cer variabil cu înnorări trecătoare, îndeosebi în Carpaţii Occidentali, dar şansele de precipitaţii sunt reduse. Vântul va prind eputere mai ales în a doua parte a zilei, iar termometrele vor indica  8 grade la Păltiniş şi Predeal, 4 la Semenic, 7 în Sinaia, 8 la Stâna de Vale  şi 1 grad sus pe Ceahlău.

Vremea continuă să se încălzească şi duminică, devenind caldă pentru această perioadă. În Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Meridionalilor cerul se va înnora şi mai ales seara şi noaptea va ploua. Ploile vor avea caracter de aversă, vor fi însoţite de descărcări electrice şi pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În rest, vremea va fi în general frumoasă şi însorită. 9 grade la amiază la Păltiniş, 12 la Predeal, 5 la Semenic, 9 în Sinaia şi Stâna de Vale şi 4 sus pe Vf Toaca.

VREMEA PE 2 ZILE

DUMINICĂ  - Încălzirea continuă în toate regiunile astfel că local, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru prima decadă a lunii martie. Temperaturile maxime, peste 10 grade în toată ţara ajung la 18 grade la Giurgiu. În vestul şi nord-vestul ţării cerul va avea înnorări temporar accentuate şi îndeosebi seara va ploua. Ploile vor avea ş caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice.

În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă, iar cerul variabil. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în regiunile estice şi în cele vestice, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe creste.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general

LUNI - Temperatura continuă să crească în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată din an, în timp ce în restul teritoriului nu va avea variaţii semnificative faţă de duminică, menţinându-se peste mediile multianuale specifice perioadei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12-13 grade în depresiunile transilvane şi 21 de grade la Giurgiu şi Călăraşi, poate şi 22 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi înnorat în jumătatea de vest a ţării, unde temporar va ploua, local însemnat cantitativ. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar izolat ploi slabe.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, unde va fi tare. În zonele joase de relief, pe spaţii mici va fi ceaţă.

În Capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadã din an şi în general frumoasă, cu cerul variabil. Dimineaţa vor fi 4-6 grade, iar la amiază, 18-20 de grade Celsius.