MENIU

PROGNOZA METEO pentru trei zile: VREME MOHORÂTĂ, cu ceaţă şi BURNIŢĂ

Ploaia şi burniţa pun stăpânire pe ţară / Foto: yourehistory.wordpress.com

Marţi va fi cald în vestul şi centrul ţării, la deal şi la munte, unde şi cerul va fi variabil. În zonele joase din sud şi din est, peste zi, cerul va fi noros, iar acum, local, este ceaţă, asociată pe arii restrânse cu burniţă. Vântul va avea unele intensificări, doar în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 20 de grade.

METEO BUCUREŞTI

În capitală avem parte de o zi mohorâtă cu cel mult  14 grade la amiază. Acum dimineaţa este ceaţă.

METEO MUNTE

La munte vremea va fi în continuare frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal la mijlocul lunii noiembrie. Vor fi 16 grade la Predeal şi Păltiniş, 10 grade la Semenic, 15 grade la Stâna de Vale şi 10 grade sus pe Ceahlău. Cerul va fi variabil şi doar izolat, acum dimineaţa, pe văi şi în depresiuni este ceaţă. Vântul va sufla cel mult moderat.

METEO REGIUNI

Şirul zilelor frumoase şi calde continuă în vestul arcului carpatic. Soarele va fi prezent pe toată durata zilei şi va ridica mercurul din termometre până la 19 grade la Timişoara, 20 de grade la Arad şi Oradea, 19 grade la Bistriţa şi 17 grade la Braşov, valori cu 8...9 grade peste mediile climatologice specifice perioadei.

Sudul este învăluit şi azi în ceaţă sau nori de tip stratiform, aşa că sunt puţine şanse de soare. Izolat şi trecător va fi şi burniţă. În aceste condiţii temperatura nu creşte prea mult peste zi: doar 12...13 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 17 grade la deal.

Vreme mohorâtă şi în Dobrogea, unde din norii joşi şi din ceaţă, pe arii restrânse va cădea burniţă. La amiază vor fi 14 grade la Constanţa şi 15 grade la Tulcea.

În Moldova ziua nu mai este la fel de frumoasă ca cea de ieri. În zonele joase ceaţa persistă până la amiază, iar temperaturile maxime nu mai trec de 13...14 grade, în toată regiunea.
 
VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri vremea se menţine caldă şi în general însorită în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul şi estul ţării, atmosfera rămâne închisă şi umedă, cu nori joşi, ceaţă şi burniţă. Vântul va continua să bată mai tare tot în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9...10 grade în Moldova şi 20 de grade în Dealurile de Vest.

Şi în Bucureşti avem parte de o zi mohorâtă cu nori, ceaţă, burniţă şi o maximă de 13 grade.

Joi o depresiune mediteraneană va influenţa vremea în toată ţara. În sud şi est nori toată ziua şi local ploi sau burniţe. În vestul arcului carpatic, va fi în continuare cald, iar ploile apar noaptea, pe arii restrânse. Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului şi nordul Moldovei, dar se va intensifica şi prin regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade. În zonele joase va mai fi ceaţă.

În Bucureşti ziua de joi nu diferă prea mult ca aspect, doar că umezela şi vântul ceva mai puternic vor amplifica senzaţia de rece. Temporar va ploua slab, iar termometrele nu vor arăta mai mult de 13 grade.