MENIU

PROGNOZA METEO pentru trei zile: 1 MAI vine cu ploi în aversă

Marţi instabilitatea atmosferică este mai pronunţată decât ieri. Prin urmare, mai ales în a doua parte a zilei în vestul, sudul şi centrul ţării şi în zona montană, înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp, în special la munte. În restul ţării norii sunt pasageri, iar fenomenele asociate instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

În Bucureşti, cerul va fi acoperit de nori, după-amiaza vor fi ploi de scurtă durată. Sunt posibile şi descărcări electrice, iar vântul se va intensifica pentru scurtă durată. Temperatura va creşte de la 9...10 grade în zori, până spre 19 grade la amiază

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate şi îndeosebi dupã-amiaza şi noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali unde şi cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp şi pe arii mai restrânse în Carpaţii Orientali. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura aerului se va menţine la valori apropiate de cele din intervalul anterior, maxime de 7 grade pe Vf Toaca, 14 grade la Predeal, 11 grade la Păltiniş şi 14 grade la Stâna de Vale.

PROGNOZA METEO  REGIUNI

Astăzi instabilitatea atmosferică este mai pronunţată decât ieri. Plouă în mai toate regiunile ţării, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade.

Mai multe ploi în regiunile intracarpatice, de scurtă durată însă; averse însoţite de tunete şi fulgere ce îşi vor face apariţia în special după-amiaza şi seara. Izolat sunt condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate la munte. Temperaturile sunt plăcute, în general normale pentru acestă dată, curpinse între 16 grade în depresiuni şi 22 de grade în Câmpia de Vest.

În sud temperatura creşte în comparaţie cu ieri, dar şi gradul de instabilitate al atmosferei va fi mai ridicat. Prin urmare norii strâng rândurile, iar către după-amiază, local, vor fi averse şi descăcări electrice. Mercurul din termometre va urca până la 20 de grade în Craiova, 19 grade în Piteşti, Ploieşti şi Buzău şi 21 de grade la Giurgiu şi Călăraşi.

În Dobrogea vremea se mai îndreaptă. Soarele se arată printre nori şi numai pe arii restrânse ar putea să apară averse slabe. Valorile temperaturii de la amiază vor fi mai ridicate decât ieri: 17 grade la Constanţa şi 21 de grade la Tulcea.

Şi Moldova este mai ferită de ploi. Norii sunt pasageri în această regiune aşa că sunt şi intervale cu soare, iar ploi de scurtă durată vor fi posibile mai ales la deal şi la munte. Vântul nu trece de moderat, iar termoemtrele vor idica 20 de grade în Galaţi, 21 de grade în Bacău, 22 de grade în Iaşi şi 19 grade în Piatra Neamţ şi Suceava.

VREMEA PE DOUA ZILE

Instabilă va fi vremea şi miercuri. Ploile se vor concentra la munte şi în sudul, centrul şi vestul ţării. Vor fi mai ales averse, se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 22 de grade.

În Bucureşti cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi de scurtă durată, unele intensificări ale vântului şi posibil descărcări electrice. Temperatura maximă în limite normale pentru această dată va fi de 19...21 de grade.

Ploile nu ne ocolesc nici în prima zi de mai. Instabilitatea atmosferică se menţine accentuată, aşa că mai ales în timpul după-amiezei vor fi înnorări şi va ploua în vestul, sudul şi centrul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab cel mult moderat Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 22 de grade.

În Bucureşti, cerul va prezenta înnorări temporare şi trecător va ploua. Vantul nu va trece de moderat, iar termometrele vor indica la amiază 20...21 de grade.