MENIU

Vom avea parte de soare! Prognoza meteo pe trei zile

<p>Vremea se &icirc;ncălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi seara, în extremitatea sud-vestică şi sudică a ţării, unde doar izolat vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploi. În Munţii Banatului şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, pe arii restrânse vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi în Dobrogea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade pe litoral şi 14 grade în nord-vestul ţării. Izolat, dimineaţa va fi ceaţă.
BUCURESTI
În Capitală se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Dimineaţa, -3, -1 grad şi maxima zilei, 10...11 grade.

MUNTE
La munte vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor. La amiază vor fi: 8 grade la Stâna de Vale, 7 la Păltiniş şi Predeal, 6 la Sinaia, 0 la Semenic si 1 grad pe Fv Toaca din Ceahlau. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales seara şi noaptea în Munţii Banatului şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, unde pe arii restrânse vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.*** Stratul de zapada masoara 229 de cm la Balea Lac, 113 de cm pe Vf Omu, 86 la Sinaia si Busteni, 57 la Straja, 54 la Paltinis, 35 de cm la Arieaseni, 33 la Predeal.

VREMEA PE 2 ZILE
Marţi, în jumătatea de nord a ţării vremea va fi în continuare predominant frumoasă, cu cer variabil mai mult senin şi valori termice în creştere uşoară. În sudul şi sud-estul teritoriului vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse va ploua slab. Cu totul izolat, în zona de munte vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei şi 15 grade în Maramureş la Baia Mare. În zonele joase de relief, dimineaţa, condiţii de ceaţă.

În capitală, cerul va fi temporar noros şi trecător, poate ploua slab. Valorile termice sunt apropiate de normal: în jur de zero grade dimineaţa şi 7...8 grade la amiază.

Miercuri încălzirea continuă astfel că putem vorbi de o vreme puţin mai caldă decât normal cu maxime cuprinse între 7 şi 14 grade, cu cele mai ridicate tot in nordvestul ţării. Temporar va ploua pe arii restrânse în sud, est şi centru şi cu totul izolat în restul teritoriului iar la munte vor fi precipitaţii slabe, mixte. Dimineaţa, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. În Buureşti, trecător vor fi condiţii pentru ploi slabe. În jur de 1 grad dimineaţa şi 10...11 grade la amiază.

REGIUNI
 Vreme cu soare şi în încălzire în regiunile intracarpatice. La amiază temperatura trece de 10 grade cu excepţia depresiunilor transilvane si ajunge la 13-14 grade in Maramures. Vor fi ploi izolate slabe in sudul Banatului si ninsori slabe in Muntii Bantului.

În sud, vreme în general frumoasă, doar cu unele înnorări si câtiva stropi de ploaie izolat in extremitatea sudica a regiunii, cu maxime mai mari decit ieri. 8 grade maxima la Drobeta Turnu Severin, Craiova si Alexandria, 9 la Giurgiu, 10 la Calarsi, Buzău si Ploiesti. În Dobrogea vintul mai are unele intensificari dar si aici este soare si temperatura mai cistiga citeva grade: 9 vor fi la Tulcea la amiaza si 6 la Constanta.

Soare si in Moldova, doar putina ceata dimineata in locurile joase. Maximele cresc si aici cu 2-3 grade, vor fi maxime de 10-11 grade in toata regiunea.