MENIU

Prognoza meteo 9 martie. Vremea se răcește accentuat

Prognoza meteo 9 martie

Astăzi, în cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare.

Din orele serii, aria de nebulozitate şi precipitaţii va cuprinde treptat sud-vestul teritoriului, unde va începe să plouă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi trecător în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade.

În Capitală, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7...9 grade.

La munte, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a intervalului şi a zonei montane. Se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare, ziua -slab cantitative şi pe arii restrânse, iar din orele serii, în extindere treptată -în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali, unde izolat cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi se va depune strat de zăpadă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, cu viteze de 40...60 km/h, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor scădea faţă de intervalul precedent.