MENIU

PROGNOZA METEO 6 iulie. Vremea redevine instabilă. Cum va fi la munte şi pe litoral

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat miercuri, 6 iulie.

În vestul, nordul şi centrul ţării vor fi înnorări temporar accentuate, ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi va cădea grindină. Se încălzeşte în toată ţara, mai accentuat în regiunile extracarpatice, unde local vremea devine mai caldă decât ar fi normal. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, unde disconfortul termic redevine accentuat.

Şi în Bucureşti astăzi va fi mai cald decât ar fi normal la început de iulie. În condiţii de cer variabil şi vânt cel mult moderat, meteorologii ne promit   30...31 de grade şi disconfort în orele după-amiezii.

La munte, instabilitatea atmospherică se va accentua treptat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi va cădea grindină. Se încălzeşte uşor în majoritatea masivelor, astfel că termometrele vor indica 20 de grade la Păltiniş, 21 în Predeal, 18 la Semenic, 19 în Sinaia şi Arieşeni şi 14 pe Ceahlău.

Pe litoral vremea se menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Termometrele vor indica la amiază între 26 şi 28 de grade, iar apa mării va avea în jur de 25 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, 7 iulie, vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în nordul ţării şi în depresiuni  și 30 de grade în extremitatea de sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, zona Carpaţilor Orientali, estul Meridionali şi pe arii restrânse în rest. Izolat se vor aduna cantităţi mai importante de apă şi se menţin condiţiile de grindină. Vântul va avea intensificări locale în nord-est, sud-vest şi la munte.

Şi în Capitală vremea se răceşte mâine. Începem ziua cu 16-17 grade, iar la amiază termometrele vor indica 26-27 de grade. Temporar vor fi averse şi descărcări electrice, iar vântul va slăbi în intensitate spre seară.

Vineri, 8 iulie, vremea se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. Termometrele vor indica între 22 de grade la Miercurea şi 30 de grade la Giurgiu, poate chiar 31, izolat în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Bucureştenii au parte de o zi de vineri însorită şi cu 28-29 de grade la amiază.