MENIU

PROGNOZA METEO 31 martie. Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă

Joi, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în ultima zi a lunii martie. Astfel, se vor înregistra maxime între 16 şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nord-vest şi la munte, unde doar pe arii restrânse vor fi averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă şi trecător în regiunile vestice şi centrale. În orele dimineţii, cu totul izolat va fi ceaţă.

În Capitală, vremea va fi frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi averse slabe pe arii restrânse îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni.Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei date din an.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la început de aprilie. Temperaturile maxime, peste 20 de grade în toată ţara, ajung frecvent la 26 de grade în zonele de şes, izolat 27 de grade (Resita si Giurgiu). Seara cerul se va înnora temporar în nord, în centru şi în nord-est şi va începe să plouă, în special în zona Carpaţilor Orientali.

Vreme însorită şi deosebit de caldă şi în capitală cu 7-9 grade dimineaţa şi 26-27 de grade la amiază.

Sâmbătă vremea se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-estică a ţării, astfel că în majoritatea zonelor se vor înregistra valori de temperatură apropiate de cele specifice acestei perioade din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi în jur de 25 de grade în vestul Olteniei la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu înnorări trecătoare îndeosebi după-amiaza şi seara mai ales în zonele montane şi submontane din Muntenia şi Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe.

Şi în Bucureşti vremea se va răci, urmând a se înregistra o maximă în jurul a 17 grade.