MENIU

PROGNOZA METEO 26 ianuarie. Vremea se încălzeşte uşor în toată ţara

Marţi, 26 ianuarie, vremea se va încălzi uşor, iar valorile termice se vor apropia de mediile climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros.  

Va mai ninge slab, local, la munte, iar în prima parte a zilei în Dobrogea şi izolat în Moldova, Muntenia şi posibil în estul şi sudul Transilvaniei. Spre seară, trecător, în regiunile nord-vestice vor cădea precipitaţii slabe, mixte, şi se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa între -3 şi 7 grade. În zonele joase de relief pe arii restrânse, dimineaţa, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

În Capitală, vremea se va încălzi şi va deveni normală din punct de vedere termic pentru această dată, cu o temperatură maximă de 2...3 grade.

La munte, vremea se va încălzi uşor, iar valorile termice se vor apropia de mediile climatologice specifice acestei perioade. La amiază va fi 1 grad la Păltiniş şi 22 cm stratul de zapada, -2 garde la Preadeal si 23 de cm, 1 grad la Semenic cu 25 de cm stratul, 2 grade la Sinaia cu 32 de cm, 1 grad la Arieseni cu 58 de cm stratul şi -5 grade la Vf. Toaca cu 33 de cm. Cerul va fi temporar noros. În cursul zilei local va mai ninge slab, iar noaptea, pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii slabe, mixte. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va avea intensificări, cu vitezele cele mai mari în zona înaltă.

În regiunile intracarpatice vremea se încălzeşte semnificativ. Cu excepţia unor depresiuni închise din Carpatii Orientali unde la amiază mai pot fi -1...-2 grade; în rest, maximele sunt pozitive, între 1 şi 4 grade, cu cele mai mari in Banat. Ninge slab la munte, iar în prima parte a zilei şi în sudul si estul Transilvaniei.

În sud, în afară de câteva ore cu nori şi ninsori slabe izolate in Muntenia, în restul zonei şi al zilei vremea va fi în general frumoasă. Temperatura este în creştere: 7 grade la Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea, 6 grade la Craiova, 3 la Ploieşti şi Buzău, 2 la Giurgiu şi 1 grad la Călăraşi.

În Dobrogea mai sunt nori şi local ninsori slabe in prima parte a zilei, dar apoi iese şi aici soarele şi temperatura trece de zero grade: 1 grad la Tulcea şi 2 la Constanţa.

Mai ninge izolat şi slab şi în Moldova, dar în partea a doua a zilei cresc şansele de soare. Şi aici se încălzeşte. Maximele sunt pozitive, de 2 grade la Suceava, Iaşi şi Galati, şi până la 4 grade la Focşani.