MENIU

PROGNOZA METEO 2 martie. Vreme foartă caldă şi însorită în regiunile extracarpatice

Miercuri, vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării.

În regiunile intracarpatice valorile termice diurne se vor apropia de cele normale la această dată, în timp ce în restul ţării se vor menţine peste mediile climatologice. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 4 grade în Maramureş şi 17 grade în Bărăgan şi Dobrogea. Mai mulţi nori prin regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Mai ales în prima parte a zilei trecător vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, local, la munte şi predominant sub formă de ploaie în Maramureş şi izolat în Crişana şi în Transilvania. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar pe arii restrânse şi în sud-vestul şi în nord-vestul ţării.

Bucureştenii se bucură şi miercuri de o zi caldă şi însorită. Termometrele vor indica la amiază 15...16 grade, iar vântul va sufla cel mult moderat. 

La munte, cerul va fi temporar noros şi mai ales în prima parte a zilei, local în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi izolat în restul masivelor vor cădea precipitaţii, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Se răceşte uşor şi aici astfel că termometrele vor indica 2 grade la Păltiniş, 4 la Predeal, 1 la Semenic, 4 în Sinaia, 2 la Stâna de Vale şi minus 5 sus pe vârful Toaca.

VREMEA PE DOUĂ ZILE

Joi, vremea se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării, devenind din nou mai caldă decât ar fi normal. În general temperaturile maxime trec de 10 grade în toată ţara şi ajung chiar la 17 grade în sudul ţării. Cerul va fi variabil şi doar izolat sunt posibile ploi slabe. Seara însă norii încep să acopere cerul şi va ploua în vest şi în sud-vest. Vântul va sufla tare mai ales munte şi în sudul Banatului şi izolat şi în rest.

Bucureştenii se bucură şi joi de o zi caldă şi mult soare. De la cele 1…3 grade din zori, la amiază mercurul din termometre urcă până la aproximativ 15 grade.

Vineri vremea se răceşte din nou şi ajunge să fie normal din punct de vedere termic. Temperaturile maxime pornesc de la 5…6 grade în Dealurile de Vest şi în depresiunile transilvane şi se opresc la 13 grade la Baia Mare şi Tulcea. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării. Pe arii restrânse cantităţile de apă pot să fie importante. În zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vânt puternic tot la munte, dar local şi în jumătatea de sud a ţării.

În Bucureşti o zi de vineri normală din punct de vedere termic cu aproximativ 6 grade în zori şi cel mult 10 la amiază.  Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.