MENIU

PROGNOZA METEO 19 mai. Veşti bune de la meteorologi! Vremea începe să se încălzească

Joi, 19 aprilie, vremea se menţine uşor mai rece decât ar fi normal, însă temperaturile cresc în toată ţara şi pornesc de la 15-16 grade în depresiuni şi se opresc la 24 de grade în Oltenia.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi slabe, de scurtă durată, local în zonele montane şi izolat în celelalte regiuni, dar mai ales în nord şi centru. Vântul va sufla cel mult moderat.

Vremea se încălzeşte uşor şi în Bucureşti, astfel că în condiţii de cer variabil la amiază vor fi 21-22 de grade.

La munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi, local, ploi slabe, de scurtă durată. Deşi vremea se încălzeşte uşor tot va fi frig pentru această dată.

Pe litoral cerul variabil peste zi se înseninează seara. Sunt condiţii de averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 şi 19 grade, iar apa mării va avea în jru de 15 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Vremea va continua să se încălzească şi vineri, astfel că maximele vor fi cuprinse  între 18 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. La începutul zilei în sud-vestul, iar apoi și în sud şi zona de munte, local vor cădea averse cu tunete, fulgere şi vânt. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi izolate. Vor fi condiții de grindină.

Şi în Capitală temperature continuă să crească, astfel că mâine la amiază sperăm la 23-24 de grade. Cerul va fi temporar noros şi trecător, după-amiaza, va ploua.

Sâmbătă temperaturile maxime pornesc de la 17-18 grade în Oltenia și se opresc la 24 de grade în Câmpia de Vest, izolat poate chiar 25 de grade. În sud-vest, sud şi la  munte vor fi averse cu descărcări electrice și vânt. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat, în special după-amiaza. Vor fi condiții de grindină.

Weekendul începe în Bucureşti cu vreme normal din punct de vedere termic: 11-13 grade dimineaţa şi 20-21 la amiază.Trecător vor cădea averse slabe, posibil însoţite de tunete şi fulgere.