MENIU

PROGNOZA METEO 14 aprilie. Când se opresc ploile şi revine vremea frumoasă

Ploi și vânt

Joi, în cea mai mare parte a ţării vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Astfel peste zi averse şi descărcări electrice, în vest, nord şi centru, iar în celelalte regiuni, mai ales seara. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat, mai ales în zonele montane şi deluroase, 35...40 l/mp. În plus vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, sud-vestice şi la munte şi local în centru, sud şi sud-est. Temperaturile maxime, în scădere faţă de cele azi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade.

În Bucureşti, joi va fi o zi caldă, dar cu instabilitate atmosferică accentuată. Cerul variabil se va înnora în a doua parte a zilei când vor fi averse cu tunete, fulgere şi vânt. Termometrele vor indica la amiază 23...24 de grade.

Vremea devine instabilă la munte. Temporar vor fi înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în cursul nopţii, trecător vor fi precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vor fi condiţii de grindină, iar vântul va avea intensificări. Temperaturile maxime scad, astfel că la amiază vor fi 11 grade în Păltiniş, 15 la Predeal, 9 în Semenic, 12 la Sinaia şi Arieşeni şi 8 sus pe Ceahlău.

Informare meteo de ultimă oră. Ploi abundente și intensificări ale vântului, de joi

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului valabilă începând de joi după-amiază și până vineri seară, la nivelul întregii țări.

Potrivit ANM, joi și în noaptea de joi spre vineri, 14/15 aprilie, în cea mai mare parte a țării, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat, mai ales în zonele montane și deluroase, 40...50 l/mp.

Vineri, 15 aprilie, ploile se vor restrânge treptat către estul țării și izolat se vor mai depăși 20 l/mp. La munte, trecător, vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. În centru, sud și est se vor depăși, local, viteze de 50...60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, vremea continuă să se răcească în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat în regiunile estice, astfel că la nivelul întregii ţări temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade la Suceava şi Miercurea şi 20…21 de grade în Câmpia Română. În nord, centru, est şi sud-est cerul va fi temporar noros si trecător va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 15...20 l/mp. Ploile vor fi şi sub formă de aversă însoţite de descărcări electrice.

În restul teritoriului condiţiile de ploaie sunt reduse, însă la munte, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. În centru, sud şi est vântul va sufla, local, cu  50...60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h.

Se răceşte uşor şi în Bucureşti, astfel că de la cele 10 grade din zori la amiază nu sperăm la mai mult de 20 de grade. Cerul va fi temporar noros însă şansele de ploaie sunt reduse. Şi aici vântul va sufla cu putere, peste 50...60km/h.

Sâmbătă vremea devine predominant frumoasă şi se încălzeşte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18-19 grade în depresiuni şi nordul Moldovei  şi 26 de grade la Drobeta Turnu Severin. Ceva mai mulţi nori în nord-vest şi nord, unde, izolat, va ploua slab. Vântul va sufla cu putere în zona montană înaltă, în regiunile nord-vestice şi centrale.

Şi în Bucureşti weekendul începe cu vreme caldă şi însorită. În jur de 7 grade în zori şi 23-24 la amiază.