MENIU

Ploile și vremea rece se întorc. Prognoza meteo până vineri

Vremea redevine rece miercuri și joi și vor fi condiții de ploaie în mai mute regiuni ale țării, spun meteorologii. Cu toate acestea, de vineri temperaturile vor crește din nou. 

VREMEA MIERCURI

Miercuri, vremea se va răci faţă de ieri, mai accentuat în sudul, estul şi centrul ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe la munte şi în regiunile sudice. Trecător, pe creste vor mai fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a zilei în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în zona montană înaltă, conform Realitatea TV.

În București, dimineata vor fi 8 grade. Pe parcursul zilei vremea se va răci accentuat faţă de ieri. În prima parte a zilei vor fi înnorări, trecător condiţii de ploaie slabă şi unele intensificări ale vântului, apoi cerul va fi variabil, iar vântul va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 14...16 grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe, în timpul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Noaptea, în depresiunile Carpaţilor Orientali, se va produce brumă. Temperatura aerului va avea valori mai scăzute.

VREMEA JOI

Joi, valorile de temperatură, în creștere ușoară față de miercuri, se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 13-14 grade in estul Transilvaniei și 22 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu.

După-amiaza în Crișana, Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei, precum și la munte vor fi averse și trecător descărcări electrice. Izolat, mai ales în regiunile nordice se pot cumula cantități de apă însemnate. Pe crestele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, dar local și temporar și în nord-vestul și centrul ţării. Dimineaţa, se va produce brumă pe arii restrânse în centru, iar în sud și sud-est vor fi condiții de ceață.

Vremea se va încălzi şi în București. 4-6 grade dimineaţa si 20-21 de grade la amiaza.

VREMEA VINERI

Vineri, valorile termice vor fi apropiate de cele ce ar fi normale în această perioadă în nord, centru si nord-est, în timp ce în restul teritoriului va fi o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade la Miercurea Ciuc și 23 de grade la Giurgiu. Izolat și trecător în zona montană, vor fi posibile precipitații slabe, de scurtă durată, sub formă de ploaie în Munții Banatului și mixte în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. Vântul va avea intensificări la munte, dar temporar și în vestul Olteniei și în zona deltei.

În Bucureşti, dimineaţa, 6-8 grade si la amiaza, in jur de 20 de grade.

Mai multe articole despre:
meteo vreme