MENIU

Vreme caniculară! Meteo pe trei zile!

Vremea se va menţine caniculară şi disconfortul termic va fi accentuat în mare parte din ţară, cu maxime de la 35 la 38-39, acestea din urmă fiind aşteptate în sudvest. Fac exceptie regiunile nordice si centrale unde valorile termice diurne vor marca o scădere, astfel ca maximele vor fi cuprinse intre 24 si 34 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi în creştere, mai ales după-amiaza şi seara în regiunile din jumătatea de nord, precum şi în zonele montane şi submontane unde local vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificãri scurte ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apã vor depăşi 25...30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, spre seară.

În Bucureşti, în continuare vreme caniculară cu disconfort termic, accentuat. După o noapte tropicală în care temperatura nu scazut sub 20 de grade, la amiaza vor fi 36-37 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în orele serii când va creşte probabilitate pentru intensificări ale vântului, descărcări electrice şi averse.

La munte instabilitatea atmosferică este în creştere. Mai ales după-amiaza şi noaptea, local vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperatura scade în masivele nordice. Vor fi 29 de grade la Predeal, 28 la Paltinis, 27 la Stina de Vale si Sinaia 1500 si 20 pe Vf Toaca din Ceahlau.

MARE

La mare vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. Maximele vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade, temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 şi 24 de grade.


Temperatura scade în nord-vest şi centru, maximele sunt în general între 30 şi 34 de grade dar în sudul Crişanei şi în Banat vremea rămâne caniculară cu 35-36 de grade la amiază. Cad averse, posibil torenţiale, mai ales după-amiaza şi seara la munte şi în nordvest şi centru.*** În sud, vremea se menţine deosebit de caldă cu maxime între 35 şi 38 de grade. Soare aproape toată ziua si spre seară averse răzleţe şi descărcări electrice.

În Dobrogea, vreme însorită cu 32 de grade maxima la Tulcea şi 27 la Constanţa.

În Moldova de nord se mai răcoreşte, de la 28 de grade la 34 maximele şi în plus plouă sub formă de aversă, posibil torenţial. Jumătatea de sud rămâne cald, cu 36 de grade la Bacău, 35 la Focsani şi Galati si numai spre seară apar izolat fenomene de instabilitate.

VREMEA PE 2 ZILE
Marţi deşi temperatura va marca o scădere, vremea rămâne caniculară şi disconfortul termic ridicat în cea mai mare parte a Olteniei, local în Banat şi în Muntenia, unde şi indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 27...28 de grade în nordul Moldovei, Maramureş, Transilvania şi pe litoral şi 38 de grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei. Pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în sud, sud-est şi centru vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări scurte ale vântului..

Puţin se răcoreşte şi în capitală: 21-23 de grade dimineaţa şi în jur de 34 de grade la amiază. Indicele temperatură-umezeală este posibil să mai atingă pragul critic de 80.

Miercuri valul de căldură se va intensifica din nou, aria cu vreme caniculară în orele amiezii şi disconfort termic accentuat se extinde în Crişana, Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei, sud-vestul şi sudul Munteniei. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 37 de grade, chiar 38 in sudvest la Timisoara. Numai la munte, cu totul izolat, după-amiaza vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. În Bucureşti, 18-20 de grade dimineaţa si o maximă de 34...35 de grade.

Mai multe articole despre:
căldură meteo prognoză meteo