MENIU

Informare meteo de vânt puternic în peste jumătate de țară

Meteorologii au emis o informare meteo de vânt puternic, valabilă începând de joi de la ora 15 și până vineri la ora 10.

 În intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului în nord-vestul, nordul și centrul țării cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 55 km/h, iar la munte, în special la altitudini de peste 1800 m, va sufla tare.

Temporar, rafalele vor depăși 90 - 110 km/h, mai ales în jumătatea de nord a Carpaților Orientali.

METEO JOI și VINERI

Joi vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17-18 grade în depresiuni şi în nordul ţării și 26 de grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, precum și pe litoral, iar la munte va sufla tare. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineata, 6-8 grade si la amiaza, in jur de 23 de grade.

Vineri în regiunile din vestul, centrul și nordul țării, vremea se va răci, cerul va fi mai mult noros și va ploua. În restul teritoriului, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, iar cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când pe arii restrinse va ploua. Vântul va avea intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 13-14 grade frecvent in vestul, centrul si nordul ţării și 26-27 de grade in Muntenia, izolat poate si 28 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi caldă. 9-11 grade dimineata si 26-27 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.


Mai multe articole despre:
meteo vânt