MENIU

Iar se schimbă vremea. Când vin ploile

La finalul acestei săptămâni vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă, urmând să se răcească ușor săptămâna viitoare. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată după data de 12 aprilie. 

În Banat, după 4 aprilie se va resimţi o scădere a temperaturilor cu 5 – 6 grade. Apoi, până în jurul datei de 9 aprilie, procesul de încălzire se va relua, iar media maximelor va urca până în jurul a 21 de grade. Între 10 şi 15 aprilie nu vor mai fi variaţii termice semnificative şi maximele se vor situa, în medie, între 18 şi 20 de grade. Între 7 şi 15 aprilie media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii mai extinse, dar în general slabe cantitativ, va fi în zilele de 5 şi de 6 aprilie. Precum şi după data de 12 aprilie. În restul intervalului, doar izolat, vor fi posibile ploi de scurtă durată.

În Crişana vor urma, de asemenea, două zile de răcire, iar până la începutul celei de-a doua săptămâni se va încălzi din nou. Maximele pe întreaga regiune se vor situa, în medie, în jurul valorii de 21 de grade. Din 10 şi până în 15 aprilie media maximelor termice va avea valori, în general, între 17 şi 19 grade. Și va caracteriza o vreme normală pentru această perioadă. 

Va ploua pe arii extinse şi în general slab cantitativ în zilele de 5 şi 6 aprilie, după data de 12 aprilie. Și posibil, izolat, în restul intervalului de prognoză.

În Transilvania, media valorilor termice diurne va ajunge până la 21 de grade în ziua de 5 aprilie. După această dată, maximele termice vor avea uşoare variaţii, iar media lor se va situa, în general, între 17 şi 19 grade. Cea mai caldă dimineaţă va fi în 6 aprilie când, în medie, temperaturile nocturne vor ajunge la 6 grade. După data de 7 aprilie şi până la finalul intervalului de prognoză, minimele termice se vor situa în medie, în general, între două şi 4 grade.

Local, vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 5 şi 6 aprilie, precum şi după data de 12 aprilie.

În Maramureş, media temperaturilor diurne va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. În ziua de 6 aprilie temperaturile vor scădea cu aproximativ patru grade şi până în data de 9 aprilie valorile termice diurne vor creşte din nou şi media lor va atinge 19 grade. Ulterior, media maximelor termice se va menţine apropiată de 16 – 17 grade. În 6 aprilie, minimele termice vor urca până la o medie de 7 grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice atât de mari, iar media minimelor va fi apropiată de 4 – 5 grade.

În Moldova, temperatura va crește până la 20 – 21 de grade în 5 aprilie. Când vremea va deveni cală pentru această perioadă. Până spre sfârşitul intervalului de prognoză maximele diurne se vor situa, în medie, între 15 şi 18 grade, valori de temperatură apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 3 şi 5 grade, cu cele mai coborâte valori, de până la un grad Celsius în prima noapte.

Trecător şi pe arii relativ restrânse vor fi ploi. În general, slabe cantitativ, în 2 aprilie, în jurul datei de 6 aprilie şi după data de 12 aprilie.

În Dobrogea, pe tot parcursul intervalului de prognoză, variaţiile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade. Vor caracteriza o vreme normală pentru prima decadă a lunii aprilie. Regimul termic nocturn va urma aproximativ aceeaşi tendinţă. Media temperaturilor nocturne va fi în jur de 7 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată după data de 12 aprilie. Dar acestea vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ.

În Muntenia, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei la începutul intervalului, când se va înregistra o medie de 15 grade a temperaturilor maxime. În 5 aprilie va deveni caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, cu o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 21 de grade. În rest vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 17 şi 19 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 3 şi 6 grade, cu cele mai coborâte valori în prima noapte, când se va situa în jurul a un grad.

Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 5-7 aprilie şi, din nou, între 11 şi 15 aprilie.

În Oltenia, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 14 grade la 20 – 21 de grade, în ziua de 5 aprilie. În restul zilelor vor fi uşoare fluctuaţii termice, iar media regională se va situa între 17 şi 19 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 10 – 15 aprilie. Dar şi între 5 şi 7 aprilie, când va ploua pe arii mai extinse şi în general slab cantitativ.

Mai multe articole despre:
meteo prognoza vremea