MENIU

Cum va fi vremea duminică. Anunţul de ultimă oră făcut de meteorologi

Cum va fi vremea mâine. Anunţul de ultimă oră făcut de meteorologi

Conform noului cod galben de ploi, duminică, în vest, sud-vest şi centru va ploua sub formă de averse, cu tunete, fulgere, vânt şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat, mai ales în vestul şi nordul Olteniei, 50 l/mp.

În restul ţării cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi la intensitate mai redusă. Temperaturile maxime, în uşoară scădere în sud şi sud-est, vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade, iar în Câmpia Română, pe alocuri disconfortul termic va fi accentuat.

Vremea în Bucureşti

În Capitală vreme deosebit de caldă şi astăzi. Termometrele vor indica 31...32 de grade, însă temperatura resimţină de noi va fi mai mare din cauza indicelui temperatură-umezeală ce va atinge atinge pragul critic de 80 de unităţi. 

Vremea la munte

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toată zona montană, astfel că vorbim despre averse, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantitãţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 50 l/mp îndeosebi în masivele vestice şi de sud-vest. Se încălzeşte uşor astfel că termometrele vor indica la amiază 22 de grade în Păltiniş, 24 în Predeal, 19 la Semenic, 21 în Sinaia, 22 la Arieşeni şi 18 sus pe Ceahlău.

Vremea la mare

La mare vremea rămâne în general frumoasă, dar se răceşte uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade, în timp ce apa mării va avea în jur de 18 grade.

Vremea luni şi marţi

Luni, caniculă în sudul Munteniei şi al Transilvaniei, astfel că la nivelul întregii ţări temperaturile maxime trec de 30 de grade în aproape toată ţara şi ating pragul de caniculă la Braşov şi în Delta Dunării. Excepţie face litoralul unde vor fi 28-29 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat în sud, est şi centru, zone unde indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80. Doar în zona montană, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Începând de seara instabilitatea atmosferică se va accentua în vestul ţării.

Bucureştenii au parte de încă o zi deosebit de caldă şi cu disconfort termic accentuat. Ziua începe cu 18-19 grade, iar la amiază termometrele vor indica 33-34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Şi marţi vremea foarte caldă, caniculară în sud, est şi centru unde şi disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Maximele trec de 30 de grade în toată ţara şi ajung frecvent la 36 de grade in cetru şi sud, izolat chiar la 37 de grade. În regiunile vestice şi zona montană, pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Bucureştenii au parte de o zi de marţi extreme de caldă, cu aproximativ 35 de grade la umbră! Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va adia slab.

Mai multe articole despre:
meteo canicula vremea duminică luni marţi