MENIU

Cum va fi vremea în weekend, în România. Când se opresc ploile și câte grade sunt așteptate în termometre

După o perioadă de vreme capricioasă, meteorologii anunță o îmbunătățire a condițiilor meteo pentru weekend, când temperaturile vor începe să crească semnificativ, iar aria precipitațiilor se va restrânge.

Creșterea temperaturilor în toată țara

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a precizat că începând cu weekendul acesta, vremea se va încălzi în toată țara. Maximele termice vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade Celsius, iar în Capitală se așteaptă temperaturi de 27-28 de grade Celsius.

„Este posibil să avem probabilitate destul de ridicată ca weekend-ul să fie caracterizat de temperaturi în cea mai mare parte a țării, între 20 până la 29 de grade Celsius, cu 27-28 de grade, inclusiv în Capitală. O vreme în general frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, însă doar izolat, în partea de vest și la munte posibile averse de scurtă durată”, a declarat Elena Mateescu în cadrul unui post TV.

Până la ora 23:00, vestul României se află sub cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Cu toate acestea, aria precipitațiilor va începe să se restrângă treptat, deși vor mai exista intervale scurte cu ploi.

„Mâine, temperaturi în creștere de 22-30 de grade, de altfel, și astăzi vorbim, mai ales în partea de est a țării, de valori de 28 de grade în zona Moldovei, de pildă, la foarte multe stații meteorologice consemnăm 27-28 de grade. În Capitală, doar 21 de grade și mâine, tot în partea de sud-est și est a țării, este posibil să consemnăm 30 de grade în timp ce în Banat, în Crișana, vestul Olteniei și zona Carpaților Occidentali temperaturi de până la 24 de grade pentru că și mâine este posibil să mai consemnăm intervale în care aversele să fie prezente”, a explicat Elena Mateescu.

Prognoza pentru următoarele zile

Astfel, după o perioadă de vreme instabilă, weekendul aduce o schimbare benefică, cu temperaturi în creștere și mai puține precipitații, favorizând activitățile în aer liber. Cu toate acestea, în unele zone, în special în vest și la munte, sunt posibile averse scurte de ploaie.