MENIU

Cod portocaliu de fenomene periculoase - vânt cu rafale de până la 110 km/h, viscol și precipitații abundente

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi mesaje de vreme severă. Până pe 19 ianuarie, ora 18, sunt așteptate intensificări puternice ale vântului și cantități importante de precipitații. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 14 – 19 ianuarie, ora 18
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, cantități importante de precipitații
Zone afectate: conform textului

În zona montană și submontană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații mixte și se vor acumula cantități de precipitații în general de 25...40 l/mp.
      
La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali și în Munții Apuseni, temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h și va fi viscol.
      
În Dobrogea, local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55...65 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp și în restul zonei montane, precum și în vestul țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 23 – 19 ianuarie, ora 18
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului
Zone afectate: la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100...110 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

În zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte și în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitații mixte.

 

Mai multe articole despre:
meteo prognoza meteo meteo azi cod portocaliu vant