MENIU

Cod galben de fenomene severe: iarna se întoarce în forță. Zonele lovite de furtuni violente și ninsori - HARTA

O nouă atenționare meteo cod galben de fenomene periculoase a fost emisă de ANM. Până pe 18 aprilie, în țara noastră sunt așteptate vijelii puternice, ploi abundente și, izolat, ninsori.  

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20
Fenomene vizate și zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de 30...40 l/mp. 

Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea până pe 13 mai 2024 și de când cresc temperaturile

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei

În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60...70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

 

Mai multe articole despre: