MENIU

Ce fel de IARNĂ vom avea în România - temperaturi ireale! ANM, prognoză de coșmar 

Iarna care urmează nu va fi foarte friguroasă, iar ninsorile și viscolul vor fi prezente în cantități normale, a precizat climatologul ANM Roxana Bojariu.

„Estimările prognostice cu anticipație mare – în cazul nostru, pentru iarna ce vine – nu au un scor de realizare tot atât de mare ca al prognozelor de la o zi la alta.

Conform informațiilor de la acest moment, iarna lui 2022-2023 nu se prefigurează a fi una foarte friguroasă. Totuși, trebuie să ținem cont că în cazul climei temperat-continentale a României, câteva episoade de viscol se pot produce, în mod normal, în sud-estul României. Mai multe episoade de viscol sunt normale în zona de munte, unde probabilitatea de a avea ninsori și strat consistent de zăpadă este semnificativ mai mare decât în regiunile mai joase”, a spus Roxana Bojariu, pentru gandul.ro.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că noiembrie mai păstrează, cel puțin în prima parte, caracteristici ale sezonului de toamnă, însă spre sfârșitul lunii, lapoviţa şi ninsoarea vor anunţa începutul iernii.

Potrivit meteorologilor, frigul este adesea pătrunzător în nopţile senine, iar bruma şi înghețul la sol sunt fenomene des întâlnite.

Specialiștii mai spun că masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Europei de Est vor fi prezente deseori pe teritoriul ţării. Ca urmare, vremea se va menţine închisă şi umedă zile în șir, iar valorile termice vor marca o scădere considerabilă faţă de luna octombrie.

Mai multe articole despre:
meteo prognoza meteo vremea azi prognoza iarna