MENIU

Anunţ neaşteptat de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Miercuri, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, chiar deosebit de caldă în sud şi sud-est cu temperaturi maxime ce se vor încadra, în general, între 6 şi 15 grade. Vor fi înnorări şi ploi în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, iar spre seară şi în nordul Moldovei. Izolat, în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă pot depăşi 10...15 l/mp. La munte, la altitudini mari şi în special în nordul Carpaţilor Orientali, ploile se vor transforma trecător în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Vremea în Bucureşti

În capitală, vremea va fi în continuare, mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil în cursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade.

Vremea la munte

La munte valorile termice vor marca o scădere faţă de ieri, dar vor fi în continuare peste cele caracteristice acestei perioade. Precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre masivele nord-vestice şi va cuprinde toată zona. Acestea vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă, iar în zonele înalte mai ales ninsoare. Izolat în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali cantităţile de apă pot depăşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Vremea joi şi vineri

Joi, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea se va menține caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade in depresiuni și 11 grade in extremitatea de sud a tarii, izolat poate si 12 grade. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse vor fi ploi slabe, îndeosebi în regiunile estice; spre seară dinspre vest cerul se va innora treptat si vaploua. La munte, va fi și lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze mai mari pe creste. Izolat dimineata va fi ceață.

În capitală, 5-7 grade dimineata si 10-11 grade la amiaza. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

Vineri, vremea va fi deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Maximele vor fi cuprinse între 6 grade in depresiuni și 13-14 grade frecvent in vest si sud, izolat si 15 grade. Va ploua pe arii extinse în vestul, nordul și centrul teritoriului si local si in Oltenia. La munte va fi si lapoviță, iar pe creste, mai ales în nordul Carpaților Orientali, trecător ninsoare. In restul tarii cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări în Maramureș, Crișana, sudul Banatului și pe litoral, precum și în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, în special ale Carpaților Meridionali. Dimineața local va fi ceață.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Dimineata, 1-2 grade si la amiaza, in jur de 13 grade. Cerul va fi variabil iar dimineața vor fi condiții de ceață. 

Mai multe articole despre:
meteo vremea