MENIU

Anunţ de ultimă oră de la meteo: Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în Carpaţii Orientali, Meridionali şi local în Moldova şi în Transilvania. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului şi de scurtă durată, asociat averselor, şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade, mai scãzute în zona litoralã, unde se vor înregistra între 14 şi 18 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Vremea în Bucureşti

În capitală, dimineața 10 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.

Vremea la munte

La munte cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, mai ales ziua. În Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor semnala averse, însoţite şi de descărcări electrice, iar în restul zonelor doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Vremea duminică şi luni

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, în majoritatea zonelor țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în sudul litoralului și 28 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază în zona montană, unde izolat vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-vestul, sudul, estul țării și la munte. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

În capitală, vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. 9-10 grade dimineața și în jur de 23 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Luni vremea va fi deosebit de caldă în regiunile din interiorul arcului carpatic, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa ușor peste cele caracteristice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, mai coborâte în zona litoralului, unde se vor situa între 10 și 14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-vest unde izolat și trecător vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va avea intensificări trecătoare pe crestele montane, iar pe parcursul zilei și în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Dimineața, în special în zonele extracarpatice, va fi ceață. În Bucureşti, frumos și cald. Maxima va ajunge la 21 de grade.