MENIU

Anunţ de ultimă oră de la METEO: Cum va fi vremea în weekend

Vineri vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, în sud-estul teritoriului și pe arii restrânse în nord, nord-est, centru și în zonele de munte. Vântul va prezenta intensificări la munte si temporar și în restul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în depresiunile intramontane și 31...32 de grade în sudul Olteniei.

În Capitala, vineri dimineaţa vor fi 16...17 grade. Pe parcusrul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Temperatura maximă, în ușoară creștere față de joi, 27...28 de grade. 

Vremea la munte

Vremea se va ameliora semnificativ in ce priveste intensitatea ploilor comparativ cu intervalul anterior (cu ziua de ieri). Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în zona Carpaţilor Orientali şi de Curburã şi doar pe arii restrânse în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificãri în special pe parcursul zilei, cu viteze mai mari pe creste. Valorile termice nu vor avea variaţii importante faţã de ziua anterioarã. La amiaza vor fi 17 grade la Paltinis, 19 la Predeal,15 grade la Semenic, 16 la Sinaia 1500, 19 la Arieseni (cmmn) si 13 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Vremea la mare

Vremea va fi instabilã. Cerul va fi temporar noros ziua, când, vor fi averse, însemnate cantitativ (pe alocuri peste 20 l/mp) şi descãrcãri electrice. Noaptea cerul se va degaja. Vântul va sufla moderat cu intensificãri temporare la tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 26 de grade, iar temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 23 şi 25 de grade.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme in general frumoasă şi în încălzire. Pe arii restrinse pot fi averse şi descărcări electrice in Maramures si Transilvania. La amiaza vor fi valori termice intre 25 si 28 de grade, mai mici doar in depresiuni, spre 22 de grade.

În sud: în Oltenia si vestul Munteniei, cerul este variabil si temperatura mai creşte astfel ca maximele ajung la 30-32 de grade. În estul Munteniei unde mai sunt înnorări şi averse asociate cu descarcari elctrice, maximele sunt mai mici, in jur de 25 de grade.

Vremea este încă instabilă în Dobrogea, plouă în aversă şi se semnalează descărcări electrice. La amiază vor fi 26 de grade la Tulcea si 25 la Constanta.

Vreme în general instabilă şi în Moldova, în special in partea sa sudică. Aici sunt cele mai mici maxime din ţară: 25 de grade la Suceava şi Bacau, 24 la Iasi, Focsani si Galaţi.*

Vremea sâmbătă şi duminică

Sâmbătă vremea va continua să se încălzească, astfel încât în regiunile sud-vestice și sudice temperatura va trece de 30 de grade. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiunile intramontane, la Miercurea Ciuc și 34 de grade la Drobeta Turnu Severin. Izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza, în zona de munte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, îndeosebi pe creste.

Vremea continuă să se încălzească şi în capitală. 15-17 grade dimineaţa şi 31-32 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Duminică vremea va fi predominant însorită iar temperatura mai creşte astfel că izolat va deveni caniculară în orele amiezii în regiunile vestice și sud-vestice, unde treptat și disconfortul termic va fi în accentuare. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 -28 de grade pe litoral şi în depresiuni și 36 de grade. Doar cu totul izolat în zona de munte vor fi posibile ploi de scurtă durată.

În Bucureşti, vremea va fi însorită, 18...19 grade, ceva mai putin în zona preorășenească si in jur de 31 de grade la amiaza.