MENIU

Anunţ de ultimă oră de la METEO: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Miercuri, temperatura aerului va marca o scădere uşoară faţă de marţi şi în regiunile estice şi sud-estice, iar vremea va deveni normală din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde încă va fi deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 33 de grade în estul Munteniei şi vestul Dobrogei. În nordul şi estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Cu precădere în sud-est şi la munte cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

În Bucureşti, spre seară vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Maxima, în jur de 31 de grade celsius

La munte valorile termice vor fi în uşoară scădere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, şi local se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Izolat vor fi posibile căderi de grindină.

La mare vremea va fi în general frumoasă şi relativ normală termic, temperaturile maxime încadrându-se între 26 şi 29 de grade. Spre seară şi în prima parte a nopţii vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 şi 25 de grade. 

Joi vremea va fi în general instabilă. În Muntenia, Moldova și Oltenia, local în Transilvania și Dobrogea și doar izolat în celelalte regiuni, se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și, mai ales în sud-estul țării, vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21...22 de grade în depresiuni și în jumătatea nordică a Moldovei și 29...30 de grade în Oltenia. În Capitală, vremea va fi instabilă și se va răcori față de zilele anterioare. 17-19 grade dimineaţa şi in jur de 27 de grade la amiaza. În cursul zilei și temporar vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vineri vremea va fi în general instabilă în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde temporar vor fi înnorări accentuate, averse și, posibil, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în depresiuni și 31 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii de scurtă durată. 15-17 grade dimineaţa si 28...29 de grade la amiază.