MENIU

ANM: Vremea, situaţie "COMPLICATĂ". NINSORI şi PLOI ÎNGHEŢATE - HARTA

<p>ANM: Vremea, situaţie COMPLICATĂ. NINSORI şi PLOI &Icirc;NGHEŢATE - HARTA</p>
ANM: Vremea, situaţie 'COMPLICATĂ'. NINSORI şi PLOI &Icirc;NGHEŢATE - HARTA

ANM a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului pentru aproape toată ţara, valabilă până marţi, la ora 22:00. Comandamentul de vreme rea s-a reunit de urgenţă la Guvern. Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut.

Potrivit atenţionării, în intervalul 1 decembrie, ora 14.00 – 2 decembrie, ora 22:00, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10...15 cm.

Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h.

Local şi temporar, zăpada va fi viscolită.

"Nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut. După ce va expira codul galben, mâine seară (marţi, n.r.), există posibilitatea ca pentru sud-vestul ţării să mai emitem atenţionări pe perioade scurte. În restul teritoriului, de miercuri se va intra într-un regim de iarnă normal", a declarat directorul ANM, Ion Sandu.

"Am mobilizat echipele de intervenţie în toate judeţele vizate de atenţionările meteo", a asigurat ministrul de Interne, Gabriel Oprea.