MENIU

ANM: Vreme nefiresc de caldă, în toată țara. Temperaturi în creștere constantă, dar și ploi. Zonele unde maximele sar de 20 de grade

După episoadele de ploi, vremea intră din nou într-un proces de încălzire accentuată. Un val de aer tropical traversează țara noastră, aducând temperaturi nefirești pentru luna februarie. Potrivit meteorologilor, minimele înregistrate sunt mai apropiate de maximele normale pentru această perioadă din an.

Vremea este în încălzire. La sfârșitul săptămânii, mai ales sâmbătă și duminică, în partea de sud a țării temperaturile vor ura la 20 de grade.

Minimele vor fi în creștere la nivelul întregii țări, cu valori cuprinse între -2 grade și 8,9 grade în sudul și vestul teritoriului. Așasar, temperaturile minime vor fi mai apropiate de maximele normale pentru această perioadă. 

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: zonele unde temperaturile cresc brusc - valori anormale

În general, temperaturile maxime, în toată țara, se vor încadra între minime de 3,4 grade în estul Transilvaniei și 19-20 de grade în sud, a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Iris Răducanu.

Ploile vor fi în restrângere, în vest, centru, nord, iar la munte vor fi precipitații mixte. 

De mâine, ne așteptăm ca precipitațiile să fie în restrângere, doar prin nordul țării își vor mai face simțită prezența. Vântul va sufla slab și moderat. Vineri, însă, vor fi oarecare intensificări în zona montană, mai spune meteorologul. 

Temperaturi anormal de calde pentru luna perioada următoare în România, prezise de meteorologii internaționali. Tabloul complet al lunii martie

"În București, vreme în încălzire, azi vor fi 12 grade. De joi încolo, temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta. Dacă miercuri vom avea maxime de 13-14 grade, sâmbătă vom avea 18-19. Vântul nu va pune probleme, dar vor mai fi condiții să plouă slab", a mai spus meteorologul ANM.