MENIU

Zsolt Nemeth consideră refuzul autorităţilor române de a autoriza aterizarea preşedintelui maghiar drept un "act comunist"

Foto: RTV

Refuzul autorităţilor române de a autoriza aterizarea preşedintelui maghiar la Târgu Mureş este ''o provocare scandaloasă'' şi ''aminteşte de vremurile comuniste''. Este declaraţia unui reprezentant de marcă al partidului de opoziţie din Ungaria, Fidesz.

Parlamentarul FIDESZ, Zsolt Nemeth, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Relaţii Externe, a declarat că partidul său se aşteaptă ca ministrul ungar de Externe să exprime un ''protest ferm''.

Ministerul de externe ungar va prezenta astăzi autorităţilor de la Bucureşti poziţia sa oficială privind vizita preşedintelui Solyom. Conducerea ministerului a evaluat cazul luni în prezenţa ambasadorul Ungariei la Bucureşti.

Documentul cu poziţia oficială a Ungariei va fi înmânat astăzi şi ambasadorului României la Budapesta. Ministrul ungar de Externe, Kinga Goncz a calificat deja, sâmbătă, decizia autorităţilor române drept ''neprietenoasă''.

Mai multe articole despre:
aterizare preşedinte Budapesta ambasador document refuz