MENIU

Zona Petre Ispirescu şi Sebastian, o alegere bună pentru un buget restrâns

Foto: askmen.com

În cartierul Rahova, zonele Petre Ispirescu, Sebastian sau un apartament de pe Calea Rahovei pot fi o alegere foarte bună pentru o familie tânără cu un buget mic. Preţurile din zonă sunt mici, iar Piaţa Rahova este cunoscută ca una dintre cele mai ieftine din Capitală.

Din punct de vedere al amenajărilor locale, calitatea acestor zone a crescut mult în urma deschiderii primului mall pe Calea Rahovei. Totuşi, se simte lipsa unor pacuri sau a unor zone de distracţie în aer liber. Cele mai apropiate parcuri de mari dimensiuni sunt Parcul Izvor, unde pe poate ajunge pe jos au Parcul Carol, unde se poate ajunge uşor (în aproximativ 15 minute) cu tramvaiul. În această zonă nu sunt foarte multe baruri şi restaurante, dar pentru cei care duc o viaţă de noapte activă avantajul constă în numărul mare de fast-food-uri deschise non-stop.

Transportul în comun este foarte avantajos datorită tramvaiului 32 care vine la intervale regulate şi destul de repede (din patru în patru minute). Astfel, în orele în care nu este trafic maxim se poate ajunge la Piaţa Unirii în numai 15-20 de minute. În orele de trafic maxim călătoria poate dura o jumătate de oră. Dacă preferi transportul cu maşina personală, această zonă nu este de preferat. Străzile principale sunt aglomerate, iar în orele de trafic maxim se ajunge foarte greu la destinaţie.

În zonă există câteva grădiniţe, şcoli şi licee, dar instituţiile de învăţământ de aici nu se numără printre cele mai bune opţiuni pe care le-ar putea avea un copil. Aspectul general al zonei nu este foarte atrăgător, lipsind spaţiile verzi sau punctele de atracţie. De asemenea, zgomotul poate fi o problemă majoră. Fără o izolare fonică corespunzătoare, gălăgia produsă de traficul intens poate fi un impediment, mai ales pentru o familie cu copii. Apartamentele sunt luminoase, dar în timpul verii se încălzesc destul de mult, deci investiţia într-un aparat de aer condiţionat este necesară.

Mai multe articole despre:
Rahova apartament cartier zonă alegere Prima Casă