MENIU

Zmărăndescu a stat la parchet 5 ore, pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală

Foto: NewsIn

Cătălin Zmărăndescu a declarat, la ieşirea din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, unde a stat peste cinci ore, că procurorii i-au adus la cunoştinţă materialul de urmărire penală în dosarul sechestrării presupuşilor hoţi ai maşinii lui Gigi Becali.

Cătălin Zmărăndescu s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul sechestrării presupuşilor hoţi ai maşinii lui Gigi Becali, surse judiciare susţinând că acestuia îi va fi prezentat materialul de urmărire penală.

Următoarea etapă este trimiterea în judecată, spun aceleaşi surse.

Tot marţi, au ajuns la audieri, la PÎCCJ, mai multe persoane implicate în acest dosar, acuzate împreună cu finanţatorul Stelei de sechestrare.

Avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a declarat săptămâna trecută, la ieşirea din Parchetul General, că finanţatorul Stelei nu are imunitate, deoarece nu are calitate de membru al Guvernului, şi poate fi trimis, deci, în judecată.

Vlad a precizat că Becali poate fi arestat, dacă încalcă interdicţiile impuse de instanţă. Avocatul a mai spus că procurorii i-au luat o declaraţie patronulului stelist, la cererea sa, după ce, zilele trecute, au fost audiaţi 16 martori propuşi de apărare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus declinarea dosarului privind sechestrarea presupuşilor hoţi ai maşinii lui Gigi Becali la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din cauză că patronul Stelei este europarlamentar.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, pe 26 iunie, recursul lui Gigi Becali împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 1 şi au decis că acesta poate părăsi ţara.

Becali a fost eliberat din arest preventiv prin decizia Tribunalului Bucureşti din 16 aprilie, fiindu-i impuse, însă, mai multe interdicţii.