MENIU

Ziua negocierilor: Partidele s-au adunat, astăzi, în şedinţe

Foto: Realitatea TV

Mai are la dispoziţie şase zile pentru a forma un Guvern, dar deocamdată negocierile politice bat pasul pe loc. Premierul desemnat, Lucian Croitoru, nu se va întâlni astăzi cu liderii PSD, PNL, UDMR, în schimb va discuta cu liderii PD-L. Partidele din opoziţie au amânat pentru marţi întâlnirea cu premierul desemnat.

În schimb, toate marile partide şi-au chemat astăzi membrii la discuţii pe marginea problemelor politice actuale.

Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit în această dimineaţă, la ora 10. Social-demorcaţii au aprobat agenda partidului pentru această săptămână. "Un subiect important pe lista de discuţii de astăzi a fost urgentarea anulării legii pensiilor pentru parlamentari. În mod absolut incorect şi fals, primul ministru Boc şi preşedintele Traian Băsescu au încercat să acrediteze ideea că guvernul Boc a fost supus unei moţiuni de cenziură şi a căzut datorită faptului că a  dorit să anuleze privilegiile pensiilor. O poveste absolut falsă", a declarat la finalul întâlnirii Bogdan Niculescu Duvăz.

La PNL, au avut loc lucrările Biroului Politic Central, precum şi şedinţa Consiliului Naţional Executiv. În cadrul întâlnirii va fi luată în discuţie, pe lângă stadiul şi pregătirile pentru campanie, şi excluderea celor cinci parlamentari care au absentat de la moţiunea de cenzură "11 împotriva României".

Democrat-liberalii au ieşit din şedinţă, iar vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, a anunţat întâlnirea dintre reprezentanţii PD-L şi premierul desemnat Lucian Croitoru. Întâlnirea a început la ora 14.00

Flutur a mai prezentat o informare făcută de preşedintele PD-L, Emil Boc, legat de priorităţile şi agenda Guvernului. Alocarea de resurse financiare, referindu-se la agricultură, precum şi pregătirea pentru iarnă, prin alocarea banilor pentru căldură la nivel naţional.

Mai multe articole despre:
PNL PSD şedinţă partide conducere Birou PDL