MENIU

Ziarul francez Le Monde a publicat un articol critic la adresa puterii din România

Foto: lemonde.fr

Faptul că statul român a ajuns să se împrumute pentru a-şi plăti funcţionarii este dovada eşecului politicii incoerente a guvernului de coaliţie PDL - PSD. Afirmaţia apare în cotidianul francez Le Monde, care scrie, într-un articol deosebit de critic la adresa puterii de la Bucureşti, că cei doi parteneri de coaliţie sunt mai interesaţi să se lupte între ei, mai degrabă decât să guverneze.

Mai mult, afirmă Le Monde, constrângerile impuse de Fondul Monetar Internaţional pentru însănătoşirea finanţelor publice au fost prost gestionate de către guvern, care a improvizat soluţii cu consecinţe economice şi sociale catastrofice.

Poliţiştii au ajuns să protesteze pentru că scot bani din buzunar pentru benzină şi consumabile de birou, iar medicii invocă o tot mai gravă penurie de medicamente. În acest context, conchide articolul din Le Monde, românii sunt cu atât mai şocaţi de excesele unor oameni politici şi dă exemplul primarului Sorin Oprescu. Posibil candidat la prezidenţialele din toamnă, Sorin Oprescu a cheltuit 700.000 de euro pe 20 de ceasuri de stradă suflate cu aur.

Mai multe articole despre:
FMI Le Monde