MENIU

Zgonea: PSD nu crede că Băsescu nu va candida, nu ne lăsăm păcăliţi

Foto: zgonea.ro

Secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, pentru NewsIn, că nu crede că Traian Băsescu nu va mai candida şi că nimeni din PSD nu se lasă păcălit de ipoteza că Emil Boc este candidatul de rezervă al PD-L pentru Cotroceni.

"Traian Băsescu e prea bolnav de putere ca să renunţe la ea. Nici ziariştii nu cred în păcăleala că Emil Boc este candidatul de rezervă al PD-L. Cine să creadă acest scenariu aberant?", a declarat Zgonea. Secretarul interimar al social-democraţilor a mai susţinut că este posibil ca Traian Băsescu să fi încercat să manipuleze diplomaţi, pentru ca apoi, această manipulare să ajungă înapoi în România. 

"Băsescu şi cei de la PD-L folosesc orice prilej pentru a dezbina şi a induce false teme. Ipozeza că Boc ar putea candida e o încercare de a demobiliza PSD, dar noi nu ne lăsăm păcăliţi", a spus el.

"Acest document ne lasă rece. E posibil să fie o altă încercare a PD-L de a manipula prin presă", a adăugat liderul PSD.

Traian Băsescu va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PDL, le-a spus, marţi, preşedintele ambasadorilor UE, se arată într-un raport intern al Ambasadei Austriei.