MENIU

Zeci de vasluieni au protestat după ce au primit facturi la încălzire, deşi au locuinţele debranşate

Foto: calorifere.ro

Zeci de persoane au protestat la Vaslui şi au solicitat intervenţia reprezentanţilor primăriei, după ce au primit facturi restante la căldură, deşi locuinţele lor nu mai erau branşate de câţiva ani la sistemul centralizat de încălzire şi îşi achitaseră toate datoriile la termoficare.

Aproape 200 de locatari au primit facturi restante, deşi locuinţele lor erau debranşate de ani de zile de la societatea de termoficare şi îşi achitaseră orice datorie. Facturile sunt de ordinul sutelor de lei şi cuprind penalităţi, cheltuieli de reparaţii şi judecătoreşti.

"Sunt debranşată din 1999. Pentru ce să plătesc eu asemenea lucru?", a afirmat o participantă la protest. "Mie mi-a venit o factură de şapte milioane", s-a plâns un alt protestatar.

Primăria Vaslui a decis să trimită echipe de control atât la societatea de termoficare, cât şi la asociaţia de unde provin locatarii. "Vina o poartă asociaţia, pentru că nu a ţinut registrele şi a ţinut sumele la total, dar şi societatea termică, pentru că trebuia să verifice", a afirmat primarul Vasile Pavăl.

Facturile au fost eliberate de societatea Termica în baza unor liste înaintate de asociaţia de proprietari. Administratorul recunoaşte că a trecut toate debitele locatarilor la întreţinere ca fiind datorii către societatea de termoficare.