MENIU

Zeci de şefi din instituţiile deconcentrate din toată ţara au primit deciziile de eliberare din funcţie

Foto: Realitatea TV
Noii directori vor fi numiţi în urma evaluării cunoştinţelor şi abilităţilor manageriale

O parte dintre şefii instituţiilor deconcentrate din Vrancea, Suceava şi Vaslui au primit deja deciziile de eliberare din funcţie. Este vorba despre directorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cei din direcţiile subordonate Ministerului Muncii şi mai mulţi inspectori şcolari. Şefii de instituţii vizaţi de Ordonanţa de Guvern au păreri împarţite în ceea ce priveste decizia.

"Am primit decizia prin care am fost anunţat că funcţia pe care o ocup se va desfiinţa conform Ordonanţei 37 publicată ieri, în Monitorul Oficial. În acest scop, există un preaviz pentru predarea prerogativelor până pe 22 mai", a declarat Paul Mihai Giurcă, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

"Nu mi se pare normală decizia, dar trebuie să mă supun ei", a declarat Emil Onea, inspector adjunct IŞJ Vrancea.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar din judeţ se pregăteşte şi el să predea ştafeta. 

"Mi se pare normal ca, odată cu schimbarea Guvernului, guvernul respectiv să-şi pună oamenii cu care să-şi realizeze obiectivele. Dacă se va organiza concurs şi sunt condiţii la care pot să fac faţă, mă voi prezenta la concurs", a declarat Iordache Bostan, inspector general IŞJ Vrancea.

Noii directori vor fi numiţi în urma evaluării cunoştinţelor şi abilităţilor manageriale, prin act administrativ al conducătorului instituţiei sau al autorităţii publice ierarhic superioare. 

Sute de directori din ANAF, vămi şi inspectori sanitar-veterinari sau şcolari, demişi în 48 de ore

Sute de directori, din toată ţara, de Gardă Financiară, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau şcolari din unităţile deconcentrate vor fi demişi, până vineri seară (24 aprilie 2009), când expiră termenul de înştiinţare de către autorităţi, potrivit ordonanţei deconcentratelor, adoptată, miercuri, de Guvern. Citeşte mai mult

În Bistriţa-Năsăud, patru ministere au destituit unii şefi de instituţii aflate în subordinea lor.

Şefii instituţiilor deconcentrate din Bistriţa-Năsăud, aflaţi în subordinea Ministerului Muncii, Ministerului Economiei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi ai Ministerului Mediului au primit, vineri, decizii de demitere.

Este vorba de directorul Direcţiei Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Valeria Tămăşoi (PNL), de şefa Agenţiei pentru Prestaţii Sociale, Maria Olteanu,  Sergiu Rus, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Ioan Fechete, şeful Casei Judeţene de Pensii (CJP) şi Doris Moldovan, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). 

Cinci şefi de instituţii din Tulcea au primit preaviz pentru eliberarea posturilor.

Printre aceştia sunt şi ultimii liberali rămaşi în funcţie din timpul guvernării Tăriceanu şi care se află la conducerea ITM, Direcţiei de Finanţe, Gărzii de Mediu, Casei Judeţene de Pensii. Directorii liberali care au primit preaviz spun că se gândesc dacă vor ataca sau nu în contencios administrativ decizia Guvernului. Singura care a anunţat că este decisă să atace în instanţă decizia de eliberare din funcţie este Aurora Ranete, directorul Casei de Pensii Tulcea. Pe lângă directorii liberali, a primit notificare şi Aurica Mihalcea, membru PD-L, directorul Direcţiei de Muncă Tulcea.

Adrese de demitere au ajuns şi la câţiva directori de deconcentrate din Dolj.

Primele notificări de demitere a directorilor de deconcetrate au ajuns deja la câţiva dintre directorii de instituţii din judeţul Dolj, unele fiind primite chiar de joi seara, prin fax.

Printre aceştia se numără Mihail Mohora, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

În Galaţi, directorii de la Finanţe, Mediu sau Inspecţia Muncii au primit deciziile de demitere.

Dirctorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, Costică Onica, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Ionel Petrea, directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (ARPM) cu sediul la Galaţi, Carmen Sandu şi directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului (AJPM) Galaţi, Mihai Turcu, au primit deciziile de demitere.

În Gorj, numai câţiva şefi de deconcentrate au primit înştiinţările de eliberare din funcţii.

La sediul Prefecturii Gorj au sosit preavizele pentru conducerea Direcţiei de Muncă, Casei de Pensii, pentru director şi adjunctul său, şi pentru conducerea Agenţiei de Plăţi şi Prestaţii Sociale Gorj. Până la sfârşitul zilei de vineri, toţi şefii de instituţii deconcentrate urmează să primească înştiinţările. 

Doi şefi de servicii deconcentrate din Cluj au primit notificări de desfiinţare a posturilor.

În judeţul Cluj, 38 de şefi de servicii publice deconcentrate, precum şi şeful Clubului Sportiv Municipal, Ioan Mănăştureanu, şi directorul Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Cluj-Napoca, Sorin Corpodean, sunt afectaţi de ordonanţa privind demiterile şefilor de instituţii decocentrate.

Dintre şefii de servicii publice deconcentrate, doi au primit, vineri, notificarea de desfiinţare a postului, respectiv directorul Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului Cluj, Marian Proorocu, şi directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport, Autora Dragoş.

Mulţi dintre directorii instituţiilor deconcentrate din Constanţa nu ştiau că vor fi demişi.

În judeţul Constanţa sunt 33 de instituţii deconcentrate, dar mulţi dintre directorii acestora nu primiseră, până vineri după-amiază, nicio înştiinţare de eliberare din funcţie.

Unul dintre cei care a primit decizia de eliberare a funcţiei este directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Bogdan Huţucă, care a ocupat funcţia anul trecut, fiind sprijinit de PNL. După ce liberalii au pierdut alegerile, acesta a fost reconfirmat în funcţie de PSD Constanţa, partid căruia îi revenise această funcţie, în urma protocolului de guvernare.

O parte din directorii celor peste 40 de instituţii deconcentrate din Covasna au primit notificări.

Este vorba de directorii Direcţiei Sanitare Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică sau cei din subordinea ministerelor Muncii şi de Finanţe.

Directorii serviciilor deconcentrate din Vaslui au primit notificări de desfiinţare a funcţiilor.

Primele ordinele au fost trimise în judeţul Vaslui direcţiilor din cadrul Ministerului Muncii, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Finanţelor. Mulţi dintre cei care au primit preaviz au precizat că aşteaptă un post de execuţie în cadrul instituţiei, alţii susţin că se vor înscrie la concurs pentru a ocupa din funcţii de conducere, dacă vor beneficia de sprijin politic.

Aproape toți șefii instituțiilor deconcentrate din județul Dâmbovița au primit notificări.

Printre cei care au primit astfel de notificări s-ar afla directorul Direcţiei pentru Tineret, cel al Direcţiei pentru Cultură, de la Casa de Pensii sau de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Majoritatea directorilor celor 45 de instituţii deconcentrate din Alba au primit notificări.

Directorul Finanţelor Publice Alba, Maria Iacob, directorul Direcţiei de Muncă, Constantin Sura şi directorul Directiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vasile Bereş, au confirmat primirea preavizului.

Mai multe articole despre:
demiteri Vrancea funcţie instituţii deconcentrate