MENIU

Zeci de poliţişti bulgari se alătură la Bucureşti protestului colegilor români

Foto: NewsIn

Peste 40 de poliţişti din Sofia protestează de miercuri alături de poliţiştii români, în Piaţa Victoriei din Capitală, iniţial aceştia dorind să participe la pichetarea Prefecturii în Giurgiu, a declarat corespondentului NewsIn, şeful Biroului Teritorial al IJP Giurgiu, comisar şef Ion Dragomir.

"Este vorba despre 40 de poliţişti bulgari, din Sofia, care au venit să protesteze în semn de solidaritate cu noi. Am decis să îi trimitem la Bucureşti, în Piaţa Victoriei şi câţiva dintre colegii mei de la Giurgiu i-au condus acolo. Se vor întoarce în Bulgaria, după ora 12.00, urmând să revină mâine (joi, n. red.), eventual", a spus Ion Dragomir.

Acesta a precizat că protestul poliţiştilor s-ar putea încheia miercuri, dacă rectificarea bugetară va fi una pozitivă pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Noi sperăm, aşteptăm şedinţa de Guvern, cred că sindicatul ne va cere să stopăm protestul, totuşi, există şi posibilitatea să continue", a mai declarat Dragomir.

Liderul SNPPC Giurgiu a precizat că de marţi, poliţiştii şi cadrele din Poliţia de Frontieră Giurgiu au pichetat doar sediul Prefecturii Giurgiu, renunţând la protestul din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Circa 150 de poliţişti şi cadre ale Poliţiei de Frontieră din judeţul Giurgiu, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), au pichetat începând de luni, între 10.00-12.00, Prefectura şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IJP) Giurgiu, protestatarii afişând mai multe pancarte cu mesaje pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Liderul SNPPC Giurgiu şi şeful Biroului Teritorial al IJP Giurgiu, comisar şef Ion Dragomir, declara luni că protestul nu are caracter politic şi că oamenii legii nu vor ceva în plus, ci doar drepturile cuvenite.

Principalele nemulţumiri ale poliţiştilor se referă la lipsa fondurilor pentru cheltuieli de logistică şi a cadrelor, dar şi la eliminarea primelor de vacanţă.

Tot luni, după discuţii cu sindicaliştii, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Giurgiu au transmis la Ministerul de Interne, nota cu revendicările poliţiştilor.

Mai multe articole despre:
poliţişti guvern protest Bucureşti Bulgaria Sofia