MENIU

Zeci de mii de români se întorc în ţară de Crăciun

Mii de români care muncesc în străinătate vin acasă de Crăciun

Căpşunarii vin acasă de Crăciun. Zeci de autocare trec zilnic prin vămile din vestul ţării, pline ochi cu românii care revin de sărbători în ţară. Unii nu şi-au văzut familiile de un an, aşa că se întorc acasă cu bagajele pline de cadouri pentru cei dragi. Si pentru ca drumul spre casă să fie mai uşor, în autocare răsună colinde româneşti.

Autocarele aduc sute de romani care muncesc in Italia, Spania Franta sau Germania. \"Nu este uşor să munceşti departe de casă\", o spun românii nevoiţi să plece din ţară şi să îşi facă un rost în lumea largă. \"Numai noi ştim cum se câştigă banii în străinătate. Câtă umilinţă avem din partea stăinilor\", au completat aceştia.

Trafic a fost intens joi în vama Borş, unde numărul autoturismelor care au intrat în ţară a crescut cu 30%. Românii care muncesc în străinătate vin cu bucurie acasă, dar se gândesc deja la întoarcerea la muncă. \"Stăm două săptămâni şi plecăm din nou la treabă\", au precizat românii care lucrează în afara ţării. 

În această perioadă, prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării trec zilnic aproximativ 22.000 de persoane. Se aşteptă ca traficul să fie şi mai intens în următoarele zile, astfel că numărul poliţiştilor de frontieră va fi suplimentat.