MENIU

Zeci de grupuri ostile românilor au fost create în ultimele zile pe Facebook Italia

Foto: elearning.ubc.ca

Zeci de grupuri antiromâni au fost create în ultimele zile pe platfoma de socializare Facebook Italia, după un val de violuri comise în Peninsulă de aceştia, relatează agenţia de presă AGI, citată de portalul de ştiri Kataweb.

Într-unul dintre acesta grupuri, numit "+rum - rom", s-au înscris 2.958 de persoane, dintre care peste 200 în decurs de câteva ore. Un altul, "I romeni stuprano... Dataceli a noi questi bastardi!" (Românii violează... Daţi-i pe mâna noastră pe nenorociţi) are 3.490 de utilizatori înregistraţi şi promovează atacarea românilor.
În aceste grupuri, italienii discută despre cele mai bune metode de "răzbunare" pentru a "face românii să plătească pentru violuri".

Membrii grupului "Quelli che odiano i romeni" (Cei care îi urăsc pe români) vor un "Holocaust împotriva românilor" sau scriu slogane precum "România = Hiroshima".

În interiorul grupului "Quelli che prenderebbero a calci nel culo tutti gli albenesi e romeni!!" (Cei care le vor da şuturi în fund tuturor albanezilor şi românilor) pot fi citite mesaje ca: "Nu sunt rasistă, ei sunt albanezi sau români" sau întrebări ca "raidurile punitive, când le vom relua?".

Potrivit unei lucrări a sociologului italian Marzio Barbagli, care se bazează pe datele oferite de Ministerul de Interne, românii se află pe primul loc în rândul imigranţilor care au comis violuri în Italia, urmaţi de marocani şi albanezi.

În ultima vreme românii se află din nou în centrul atenţiei autorităţilor şi presei italiene, după o serie de acte violente ai căror protagonişti au fost, iar resentimentele italienilor se reflectă şi în apariţia unor incidente cu caracter xenofob ale căror victime sunt cetăţeni români nevinovaţi.

Mai multe articole despre:
români Italia Facebook xenofobie