MENIU

Zeci de elevi gorjeni s-au întors din străinătate şi s-au reînmatriculat la şcolile din judeţ

Foto: RTV

Peste 60 de elevi gorjeni s-au reînmatriculat în şcolile din judeţ, în primul semestru al anului şcolar 2008-2009, după ce părinţii lor au rămas fără locuri de muncă în străinătate şi au fost nevoiţi să se întoarcă în ţară.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, în semestrul trecut, 66 de elevi care plecaseră cu părinţii în străinătate s-au reînmatriculat la şcolile din localităţile natale. În ultimii trei ani, la şcolile din Gorj au fost reînmatriculaţi peste 100 de elevi.

Reprezentaţii ISJ precizează că fenomenul migrării nu este în descreştere în judeţ. "Fenomenul migrării nu este în descreştere în judeţul nostru, numărul solicitărilor de întrerupere a studiilor în acest an şcolar, în primul semestru, depăşeşte numărul elevilor care s-au reîntors. Avem 66 de elevi care au fost reînmatriculaţi şi 70 care au solicitat întreruperea studiilor pentru a pleca alături de părinţi peste hotare", a afirmat Doru Taşcău, inspector şcolar general al ISJ Gorj.

Potrivit reperezentanţilor ISJ Gorj, în primul semestru al anului şcolar curent, cei mai mulţi elevi care s-au reîntors pe meleagurile natale au fost din ciclul gimnazial.

Elevii care au solicitat întreruperea studiilor pentru a-şi urma părinţii aflaţi la muncă în străinătate au plecat în ţări precum Italia, Spania, Grecia, Portugalia sau chiar Emiratele Arabe.

Mai multe articole despre:
şcoală elevi migrare