MENIU

Zeci de elevi din Vaslui care s-au reîntors din străinătate au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată

Foto: wordpress.com

Zeci de elevi din judeţul Vaslui care s-au întors din străinătate în cursul anului şcolar 2008-2009 au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată, din cauză că Ministerul Educaţiei nu le-a echivalat încă studiile efectuate în afara ţării, elevii fiind în pericol de a repeta anul.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui susţine că în situaţia cea mai gravă se află elevii claselor a VIII-a, care, din cauza întârzierii răspunsului de la minister, ar putea pierde înscrierea la liceu prin repartizare computerizată.

"Peste 40 de elevi din judeţ veniţi în cursul anului din străinătate au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată, deoarece nu a venit încă răspunsul de la minister în ceea ce priveşte echivalarea studiilor. În cea mai dificilă situaţie se află opt elevi care au absolvit clasa a VIII-a, dar nu se pot înscrie la liceu pentru repartizarea computerizată pentru că nu au situaţia şcolară definitivată. Elevii au participat la cursuri, au note, au fost trecuţi în catalog cu creionul, dar nu li s-a încheiat situaţia şcolară. Este destul de târziu pentru absolvenţii claselor a VIII-a, mai ales dacă optează pentru licee de specialitate, unde se dau probe de aptitudini, eliminatorii, la limbi străine, arte sau sport, pentru acestea înscrierile urmând a se efectua în cursul săptămânii viitoare", a declarat vineri, corespondentului NewsIn, inspectorul general al ISJ Vaslui, Vasile Mariciuc.

Acesta a precizat că inspectoratul a făcut toate demersurile necesare şi că aşteaptă, în cel mai scurt timp, răspunsul de la minister.

În judeţul Vaslui, în cursul şcolar 2008-2009, s-au întors din străinătate 141 de elevi, dintre care doar pentru 100 au fostechivalate studiile, restul elevilor fiind în  pericol de a repeta anul şcolar.