MENIU

Zeci de braşoveni ajung zilnic la spital, înţepaţi de viespi

Foto: Realitatea TV

Braşovul este invadat de viespi. La secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean ajung, zilnic, tot mai multe persoane înţepate. Cei care merg la piaţă sunt cei mai vizaţi pentru că viespile roiesc în jurul fructelor. Specialiştii spun că acum este sezonul lor de înmulţire.

Viespile devin agresive dacă se simt ameninţate sau dacă simt miros de parfum. Viespile roiesc peste tot. Tarabele pline cu fructe le atrag însă cel mai mult.

Ele trag în mod special la struguri şi la afine, care sunt foarte dulci. Aşa că mulţi dintre cei care ar dori să guste un bob de strugure renunţă de teama de a nu fi înţepaţi. În fiecare zi, la spital vin cel puţin trei persoane înţepate de viespi.

Apicultorii spun că e uşor de făcut diferenţa între o viespe şi o albină. Prima este de un galben mai intens şi mult mai agresivă.

Sezonul de înmulţire a viespilor se va sfârşi peste câteva luni, când temperatura va scădea la minus 10 grade. Până atunci, apicultorii le recomandă oamenilor să nu stea în calea insectelor pentru că sunt periculoase.

Mai multe articole despre:
spital Braşov fructe înţepătură