MENIU

Zece operatori şi proprietari de hoteluri au încheiat contracte de închiriere a plajelor, a anunţat ministrul Udrea

Foto: tion.ro
E. Udrea: Din ce am văzut, lucrurile merg bine

Ministrul Turismului, Elena Udrea, se află, în aceste zile, pe litoral. Profitând de prezenţa ministrului, vineri s-au semnat zece contracte pentru închirierea plajelor de către operatori, proprietarii de hoteluri şi Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, potrivit Elenei Udrea.

Ministrul Turismului s-a arătat optimist în privinţa contractelor semnate, motiv pentru care, sâmbătă, Elena Udrea a venit "să verifice în ce măsură desfăşurarea aceasta a acţiunii are condiţii să se termine repede, în aşa fel încât să mulţumească pe toată lumea şi, în primul rând, turiştii, pentru că pentru ei a fost făcut acest efort de a se trece la regula prin care hotelierii închiriază, direct de la stat, nu prin intermediul unor intermediari".

"Din ce am văzut, lucrurile merg bine", a declarat, mulţumită, Elena Udrea. Mai mult, aceasta a precizat că "va profita de faptul că de ieri (vineri, n.r.) s-a luat şi vacanţă şi vom merge şi în sudul litoralului pentru a vedea cum se desfăşoară acest proces de trecere a plajelor în utilizarea hotelierilor".

Potrivit ministrului Turismului, în perioada imediat următoare se are în vedere construirea unui ponton pentru ambarcaţiuni de agrement care să facă, în această vară, pentru turiştii din Mamaia, legătura cu Delta Dunării.

Investiţia este finanţată de Ministerul Turismului pentru Consiliul Local Constanţa. Cele două părţi urmează să achiziţioneze şi ambarcaţiuni care să facă traseul Mamaia - Delta Dunării.

Mai mult, după iniţiativa de miercuri de schimbare a legislaţiei privind criteriile de clasificare hotelieră, ministrul Turismului a anunţat şi intenţia de a completa ordinul de minsitru prin care urmează să se stabilească diferenţierile care se vor face la clasificarea hotelurilor.

Mai multe articole despre:
turism Constanţa Elena Udrea hoteluri plaje ponton