MENIU

Zece mituri despre finanţările nerambursabile

De multe ori adevărurile parţiale şi legendele construite în jurul finaţărilor nerambursabile sunt principalul factor care îi împiedică pe antreprenorii şi companiile ce caută oportunităţi de dezvoltare să acceseze cu succes finanţarea de care au nevoie. nevoie.

Când vine vorba despre finanţări neambursabile fiecare are o părere şi un sfat. Însă ce e adevărat şi ce nu în ceea ce priveşte banii europeni?

Finanţările nerambursabile, din fonduri europene sau naţionale, şi oportunităţile pe care acestea le deschid beneficiarilor lor reprezintă o tema care atrage din ce în ce mai mult interes în ultima vreme. Însă de multe ori adevărurile parţiale şi legendele construite în jurul acestora sunt principalul factor care îi împiedică pe antreprenorii şi companiile ce caută oportunităţi de dezvoltare să acceseze cu succes finanţarea de care au nevoie. Care este topul acestor mituri, care este adevarul şi de unde îl aflăm?

1. Pot primi finanţare nerambursabilă pentru orice!

Acest mit este probabil cel mai răspândit şi asta din cauză că a fost folosit în mod frecvent pentru promovarea şi atragerea atenţiei asupra fondurilor nerambursabile. Din păcate nu oricine poate o primi finanţare nerambursabilă, majoritatea programelor care acordă \"bani gratuiţi\" având o anumită direcţie şi condiţii ce trebuiesc îndeplinite de solicitanţi. Pentru a nu cădea pradă acestui ispititor mit se recomandă o analiză atentă a secţiunilor de eligibilitate a solicitantului, activităţilor şi cheltuielilor din ghidurile de finanţare. Fiecare ghid are aceste secţiuni şi pot fi consultate gratuit pe siteurile sau la instituţiile aferente programelor.

Află care sunt miturile în ceea ce priveşte finanţările nerambursabile pe Antreprenor.NET

Mai multe articole despre:
fonduri europene bani europeni beneficiari