MENIU

Zece bănci americane vor trebui să-şi majoreze capitalul din fonduri proprii

Foto: unclaimedmoney.com

Zece bănci americane sunt obligate să-şi majoreze capitalul din fonduri proprii. Aceasta este concluzia testului de stres la care au fost supuse 19 mari instituţii financiare din Statele Unite. Secretarul Trezoreriei americane consideră că testul va încuraja împrumuturile şi va restabili încrederea cetăţenilor.

Verificarea a evaluat soliditatea băncilor, iar concluzia este că zece instituţii vor avea nevoie în total de aproape 75 de miliarde de dolari pentru a-şi majora capitalul. Banii pot veni din fonduri private sau din vânzarea de active. Dacă nu vor obţine capitalul necesar, băncile pot cere bani de la Trezorerie.

Printre cele zece bănci nevoite să-şi majoreze capitalul se numără Bank of America şi Citigroup. Potrivit unui studiu realizat de un centru american pentru jurnalismul de investigaţie, băncile americane şi europene nu sunt doar victime ale crizei financiare, ci şi vinovate de această criză, prin operaţiunile speculative făcute.

Centrul pentru Integritate Publică din SUA susţine că 25 de instituţii financiare au acordat credite ipotecare şi imobiliare riscante, care au dus la declanşarea crizei. Cel puţin 21 din cele 25 de instituţii vizate au primit bani de la băncile care acum sunt sprijinite financiar de guvernul american.

Mai multe articole despre:
SUA bănci fonduri Capital majorare test de stres