MENIU

Zawahiri avertizează Franţa că va plăti pentru ostilitatea sa faţă de vălul islamic

Foto: www.whereistheoutrage.net

Numărul doi în ierarhia organizaţiei teroriste al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a atacat violent Franţa pentru ostilitatea sa faţă de vălul islamic, avertizând această ţară că "va plăti pentru toate crimele sale", anunţă marţi centrul american de supraveghere a site-urilor islamice, SITE.

"Franţa pretinde că este o ţară laică, dar în inima sa este plină de ură pentru musulmani", a spus adjunctul al-Qaida, răspunzând unei întrebări de pe un site islamist despre ostilitatea Franţei faţă de portul hijab, vălul islamic.

El a afirmat că Franţa, de-a lungul istorie sale, i-a "susţinut pe evrei în eforturile lor de a prelua controlul asupra Palestinei", a luptat împotriva arabilor în Algeria şi a "furnizat Israelului reactorul său nuclear". "Franţa va plăti pentru toate crimele sale", a conchis el.

SITE precizează că este al şaselea interviu al lui Zawahiri pentru acelaşi site islamist şi că numărul doi al al-Qaida repetă timp de 90 de minute poziţiile organizaţiei în numeroase probleme.

Printre altele, el afirmă că "Israelul este o crimă care trebuie eliminată" şi că musulmanii nu vor accepta niciodată soluţia cu două state, unul israelian şi altul palestinian.

Zawahiri mai spune că nu vede nicio diferenţă între politica preşedintelui american Barack Obama şi cea a predecesorilor săi, calificându-l pe acesta drept "criminal" şi "mincinos".
Mai multe articole despre:
Franţa al-Qaida Ayman al-Zawahiri văl islamic