MENIU

Zăpada a îngreunat circulaţia pe DN1, pe 8 ianuarie

Foto: wordpress.com
Traficul din Capitală este aproape paralizat, o dată cu prima ninsoare de anul acesta

Zăpada a îngreunat traficul pe DN1 joi după-amiază. Deşi pe şosea nu s-a aşternut mai mult de un centimetru de omăt, trei accidente s-au petrecut în mai puţin de jumătate de oră.

Traficul a fost blocat complet, în zona Băicoi, după ce o maşină a derapat şi a lovit alte două. Mai mulţi şoferi dau vina pe drumari care n-ar fi intervenit la timp, imediat ce a început să ningă.

Şi pe DN1B s-a circulat greu, tot din cauza zăpezii. La Valea Călugărească, patru vehicule au fost implicate într-o ciocnire în lanţ, iar la Bucov un echipaj ACR a derapat şi s-a răsturnat.

Probleme şi pe DN1A, în special în zona Cheia.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române recomandă conducătorilor de autovehicule ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, care să nu depăşească 30 km/oră în localităţi şi 50 km/oră în afara acestora, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic- depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.

De asemenea, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legala de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.

Înainte de a pleca la drum, puteţi să vă informaţi despre condiţiile meteorologice şi starea drumurilor din ţară apelând numarul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 9360.