MENIU

X-Files: Un student german dispărut de două luni după o plimbare cu bicicleta a fost găsit la Olteniţa

Foto: antennewest.de
Foto: antennewest.de
Foto: antennewest.de

Maxim Beck, un student de 28 de ani din Dresda născut în Rusia, a fost repatriat joi seara după o misterioasă dispariţie de două luni, presa germană speculând chiar că ar fi fost răpit şi dus la "muncă forţată". Poliţia română a confirmat identitatea sa, după teste dentare şi ADN.

Un tânăr de 28 de ani din Germania dat dispărut în iulie a reapărut marţi în Olteniţa, fără documente asupra sa şi susţinând că a fost răpit, scrie ziarul Trierischer Volksfreund.

Poliţia română a confirmat identitatea sa, după teste dentare şi ADN.

Maxim Beck, un student de 28 de ani din Dresda născut în Rusia, a fost repatriat joi seara după o misterioasă dispariţie de două luni, presa germană speculând chiar că ar fi fost răpit şi dus la "muncă forţată". Deocamdată tânărul se află într-o stare de oboseală şi stres prea mare pentru a fi audiat de poliţia germană, spune familia sa.



Beck s-a prezentat marţi în "stare confuză" şi fără acte asupra sa la o secţie de poliţie din Olteniţa, susţinând că a fost răpit. Poliţiştii români au încercat să-l liniştească, scrie cotidianul german. Tânărul le-a spus în germană, engleză şi rusă că este din Germania şi că doreşte să contacteze ambasada. "Nu ne putea răspunde la întrebări şi nici spune cum a ajuns în România. Era prea confuz", a spus un poliţist român, potrivit Trierischer Volksfreund.

Autorităţile române i-au făcut fotografii, pe care le-au comparat cu imaginile puse pe Internet în anunţul care îl dădea dispărut. Constatând că acestea se potriveau, poliţiştii au alertat ambasada Germaniei de la Bucureşti şi ministerul de Interne german. Pentru a risipi orice dubii, românii i-au făcut şi teste dentare şi ADN, ce au confirmat identitatea lui Beck, mai scrie ziarul german. Fratele său l-a recuperat apoi joi seară, acum Beck aflându-se la Dresda cu familia sa.

Un alt ziar german, Sächsischer Zeitung, susţine că Beck ar fi spus că a fost răpit şi forţat să muncească în România, informaţie ce nu a putut fi confirmată din altă sursă.

Ultimul lucru pe care şi-l aminteşte Beck este că mergea cu bicicleta în apropierea oraşului Trier din vestul Germaniei, unde studiază la universitate. Aceasta se întâmpla pe 29 iulie, urmând ca a doua zi să ia avionul din Frankfurt spre Berlin, pentru a-şi vizita părinţii ce locuiesc în Dresda. Însă Beck nu a mai răspuns la telefon din seara zilei de 29 iulie, iar următorul lucru pe care şi-l aminteşte este întâlnirea cu poliţiştii români din Olteniţa.

"Trebuie să investigăm cu grijă şi să nu tragem concluzii pripite", a spus o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Trier, care va face o anchetă pentru a stabili circumstanţele dispariţiei lui Beck şi dacă acesta a fost victima unei infracţiuni.

Mai multe articole despre:
poliţie rapire ADN Dresda Olteniţa găsit