MENIU

Vremea se află într-un proces de răcire, anunţă meteorologii

Foto: sxc.hu

După o săptămână de timp frumos, meteorologii anunţă că vremea se răceşte.

Se răceşte treptat, dar simţitor, de la o zi la alta. Primele semne le simţim deja: vântul este prima solie a vremii în schimbare. De altfel, în sudul Banatului, după cum ne avertizează meteorologii, ne aşteptăm la rafale şi de 60 de km pe oră. Dar nici în rest, nu putem spune că e prea domol: în Moldova şi Câmpia Română, vom avea de luptat cu intensificări ale vântului care vor atinge 40-50 de km pe oră. Iar procesul de răcire este abia la început.

Duminică încă am putut să mai vorbim de maxime de la 13 la 23 de grade, luni însă am simţit 3 grade mai puţin la maxime, ba chiar, în zonele montan  înalte, ne-au vizitat ceva  lapoviţe şi ninsori, fenomene pe care le credeam depăşite.

Marţi, vârfurile termice abia dacă au mai atins 18 grade. Ca să nu mai vorbim că ploile şi-au făcut şi ele drum către noi, mai ales în jumătatea de sud a ţării luni, în timp ce marţi, chiar dacă la nivel local, a plouat în toate regiunile ţării. De altfel, dacă în Capitală luni încă am mai avut 17-18 grade, marţi abia dacă ne-am putut bucura de 13 grade la amiază. 

VEZI PROGNOZA METEO 

Mai multe articole despre:
vreme ploi meteorologi răcire